Duitse Zeaborn krijgt volledige controle over Zeamarine

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Zeamarine ontstond in augustus vorig jaar als joint venture van de Amerikaanse rederij Intermarine met Zeaborn Chartering en Rickmers-Linie. Zeaborn kreeg 75% van de aandelen in handen en New Mountain Capital uit New York controleerde de resterende 25%.

Door de Amerikaanse partner nu uit te kopen, komt Zeamarine volledig in Duitse handen. De transactie gaat ook gepaard met een wissel aan de top. Andre Grikitis, die na een carrière van ruim 25 jaar bij Intermarine CEO van Zeamarine was geworden, zet nu een stap terug. Hij wordt als CEO opgevolgd door Ove Meyer, managing partner van Zeaborn.

Zeamarine exploiteert een vloot van zo’n negentig multipurposeschepen van 6.300 tot 30.000 dwt. De rederij mikt ook op zware lading met een aantal schepen waarvan de boordkranen lasten tot 1.400 ton aankunnen.

Stefan Verberckmoes