Redactieteam

  • Mail: redactie@flows.be
  • Briefwisseling: Flows p/a Brouwersvliet 33 – bus 4, 2000 Antwerpen

Redactie:

Yannick De Spiegeleir yannick.despiegeleir@flows.be

Yannick (°1988) werkt als freelanceredacteur voor Flows. Hij legt zich sinds 2021 toe op nieuws uit de transport- en logistieksector en het reilen en zeilen in de Gentse haven (North Sea Port). Na zijn studies communicatiewetenschappen en bedrijfseconomie (overheidsmanagement) aan de Universiteit van Gent is hij sinds 2012 actief als lokaal journalist in de regio Waas en Dender voor Het Laatste Nieuws.

Melanie De Vrieze melanie.devrieze@flows.be

Melanie (°1975) verdiept zich voor Flows in de wondere wereld van de douane, de brexit en de luchtvracht. De voorbije jaren specialiseerde ze zich onder meer in de domeinen justitie, hr, management, finance en technologie. Ze schrijft verder voor HRmagazine, Trends, Data News en FDmagazine. Melanie doet ook eindredactie voor Flows.be en het Flowsmagazine.

Koen Heinen koen.heinen@flows.be

Koen Heinen (°1954) werkt als freelanceredacteur voor Flows. Hij deed voordien gedurende 35 jaar ervaring op als journalist bij de gespecialiseerde transportkrant De Lloyd. Hij spitst zich voornamelijk toe op de domeinen binnenvaart en spoor.

Roel Jacobus roel.jacobus@flows.be

Roel (°1970) werkte na zijn studies journalistiek (VUB) kort op de kaai in Zeebrugge, vooraleer hij aan de slag ging op de persdienst van Stad Brugge. Van 1995 tot 1999 was hij bij Roularta redacteur van Krant van West-Vlaanderen en van 1999 tot 2008 hoofdredacteur van het Voka-magazine Ondernemers in West-Vlaanderen. Na een tijdelijk ambt van provinciaal directeur bij het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen stapte hij eind 2012 weer voluit in de journalistiek. Hij is zelfstandig freelancer voor onder meer Krant van West-Vlaanderen, CFO Magazine, West-Vlaanderen Werkt en het magazine van Voka West-Vlaanderen. Sinds 2017 schrijft hij dagelijks voor Flows, voornamelijk over Zeebrugge, Oostende en het Vlaamse gedeelte van North Sea Port.

Philippe Van Dijck philippe.vandijck@flows.be

Philippe (°1986) werkt als freelanceredacteur voor Flows. Vanwege zijn juridische achtergrond schrijft hij hoofdzakelijk over rechtszaken in de transportwereld, maritieme incidenten of over veranderende (internationale) maritieme regelgeving. Hij is advocaat aan de balie van Antwerpen.

Stefan Verberckmoes stefan.verberckmoes@flows.be

Stefan (°1967) publiceerde zijn eerste artikels in Sirene, Hinterland en de Antwerp Sailing List van de Antwerpse havengemeenschap toen hij nog op de schoolbanken van Sint-Lodewijk (nu KdG) zat. Daar volgde hij de opleiding Expeditie en won hij in 1987 de Prijs Noord Natie. Na enkele jaren bij de Belgische rederij CMB Transport, werd hij in 1993 voltijds journalist. Zijn artikels verschenen in onder meer Nieuwsblad Transport, Cruise & Ferry Info, Fairplay en De Lloyd. In 2014 werd hij hoofdredacteur van het nieuwsplatform Flows.be. Sinds 2016 is hij bij de Franse consultant Alphaliner shipping analyst & editor Europe. Hij blijft als correspondent het lijnvaartnieuws voor Flows opvolgen.

Jan-Kees Verschuure jan-kees.verschuureflows.be

Jan-Kees (°1972) werkt als freelancejournalist voor Flows, voornamelijk als Nederland-correspondent (o.a. North Sea Port). Jan-Kees is gespecialiseerd in bouw en infrastructuur en werkt als zodanig voor diverse vakbladen en organisaties. Eerder was hij redacteur van Almere Vandaag (dagblad regio Amsterdam).

Bart Meyvis bart.meyvis@flows.be

Bart (°1973) werkt als vaste redacteur voor Flows. Daarnaast is hij nog actief in de video- en dronewereld. Voor Flows volgt Bart de actualiteit op inzake technologie, digitalisering en energietransitie, gaat hij wekelijks op pad als videoreporter en is hij de man achter de knoppen bij Flowscast, de podcast van Flows.

Julie Desmet julie.desmet@flows.be

Julie (°1988) werkt als journaliste in vast dienstverband voor Flows. Ze schrijft over de vele vraagstukken in de nationale en internationale scheepvaart. Julie bracht verslag uit voor het nieuws bij de Antwerpse Televisie en was later researcher bij een reeks productiehuizen in Vlaanderen. In haar vrije tijd publiceerde ze reportages over maatschappelijke thema’s uit de Brusselse Rand. Onderzoeksjournalistiek is wat haar beweegt. 

Bart Timperman bart.timperman@flows.be

Bart (°1962) begon als journalist op freelancebasis en werkte zo voor tal van uitgevers, zoals ‘Het Volk’, ‘Het Nieuwsblad’, Radio 2’, ‘Afrit 9’, ‘Steps’, ‘De Zondag’ . Daarna ging hij in 1999 aan de slag als journalist bij Gazet van Antwerpen (GVA), waar hij vele jaren deel uitmaakte van de redactieleiding. Vanuit die leidinggevende opdracht bij GVA begeleidde hij in 2003 ook mee de opstart van ‘De Zondag’ als volwaardige nieuwskrant. In 2014 werd hij aangezocht om als hoofdredacteur de regionale nieuwszender RTV (Mechelen en Kempen) een grondige make-over te geven. Daarna werkte hij nog enkele maanden als projectleider voor VRT Nieuws en Sport. Vanaf juni 2016 was Bart Timperman hoofdredacteur van Flows, tot hij in mei 2023 besliste om vanwege gezondheidsredenen zijn functie als hoofdredacteur neer te leggen.

Eindredacteur:

Charlotte De Noose charlotte.denoose@flows.be

Charlotte startte bij reclamebureaus, had daarna haar eigen communicatiebedrijf en ze freelancet sinds enkele jaren. Ze schrijft voor gespecialiseerde magazines en is eindredacteur bij Flows. Ze controleert dus de bijdragen van de journalisten inhoudelijk, waakt erover dat ze hun deadlines halen enzovoort. Onder tijdsdruk werken geeft haar energie.

Hoofdredactie:

Koen Dejaeger koen.dejaeger@flows.be

Koen (°1983) deed ruime ervaring op in de journalistiek als eindredacteur bij Mediahuis België (Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad). Nadien werd hij ‘planner regionale editie’ bij Gazet van Antwerpen. In 2012 stapte hij over naar de communicatiedienst van BMW Group Belux, waar hij de pr deed voor de merken BMW, MINI en BMW Motorrad. Nadien werd hij als projectleider verantwoordelijk voor talrijke b2b- en b2c-events en partnerships voor het merk BMW in België en Luxemburg. Bij ProMedia België startte hij als nieuwsmanager om de redactie van Flows te versterken en mee te werken aan de inhoud van de evenementen. Sinds mei 2023 is Koen Dejaeger hoofdredacteur van Flows.

(update 1 juni 2023)