Redactieteam

  • Mail: redactie@flows.be
  • Briefwisseling: Flows p/a Brouwersvliet 33 – bus 4, 2000 Antwerpen

Journalisten:

Julie Desmet julie.desmet@flows.be

Julie (°1988) werkt als freelancejournalist voor Flows. Ze schrijft over de vele vraagstukken in de nationale en internationale scheepvaart. Julie bracht verslag uit voor het nieuws bij de Antwerpse Televisie en was later researcher bij een reeks productiehuizen in Vlaanderen. In haar vrije tijd publiceerde ze reportages over maatschappelijke thema’s uit de Brusselse Rand. Onderzoeksjournalistiek is wat haar beweegt.

Yannick De Spiegeleir yannick.despiegeleir@flows.be

Yannick (°1988) werkt als freelanceredacteur voor Flows. Hij legt zich sinds 2021 toe op nieuws uit de transport- en logistieksector en het reilen en zeilen in de Gentse haven (North Sea Port). Na zijn studies communicatiewetenschappen en bedrijfseconomie (overheidsmanagement) aan de Universiteit van Gent is hij sinds 2012 actief als lokaal journalist in de regio Waas en Dender voor Het Laatste Nieuws.

Melanie De Vrieze melanie.devrieze@flows.be

Melanie (°1975) verdiept zich voor Flows in de wondere wereld van de douane, de brexit en de luchtvracht. De voorbije jaren specialiseerde ze zich onder meer in de domeinen justitie, hr, management, finance en technologie. Ze schrijft verder voor HRmagazine, Trends, Data News en FDmagazine. Melanie doet ook eindredactie voor Flows.be en het Flowsmagazine.

Koen Heinen koen.heinen@flows.be

Koen Heinen (°1954) werkt als freelanceredacteur voor Flows. Hij deed voordien gedurende 35 jaar ervaring op als journalist bij de gespecialiseerde transportkrant De Lloyd. Hij spitst zich voornamelijk toe op de domeinen binnenvaart en spoor.

Roel Jacobus roel.jacobus@flows.be

Roel (°1970) werkte na zijn studies journalistiek (VUB) kort op de kaai in Zeebrugge, vooraleer hij aan de slag ging op de persdienst van Stad Brugge. Van 1995 tot 1999 was hij bij Roularta redacteur van Krant van West-Vlaanderen en van 1999 tot 2008 hoofdredacteur van het Voka-magazine Ondernemers in West-Vlaanderen. Na een tijdelijk ambt van provinciaal directeur bij het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen stapte hij eind 2012 weer voluit in de journalistiek. Hij is zelfstandig freelancer voor onder meer Krant van West-Vlaanderen, CFO Magazine, West-Vlaanderen Werkt en het magazine van Voka West-Vlaanderen. Sinds 2017 schrijft hij dagelijks voor Flows, voornamelijk over Zeebrugge, Oostende en het Vlaamse gedeelte van North Sea Port.

Bart Meyvis bart.meyvis@flows.be

Bart (°1973) werkt als freelanceredacteur voor Flows. Na 27 jaar in de internationale verkoop bij de Japanse digitale instrumentenreus Roland, heeft hij zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in streaming, video- en dronetechnologie. Voor Flows volgt Bart de actualiteit op inzake technologie, digitalisering en energietransitie.

Philippe Van Dijck philippe.vandijck@flows.be

Philippe (°1986) werkt als freelanceredacteur voor Flows. Vanwege zijn juridische achtergrond schrijft hij hoofdzakelijk over rechtszaken in de transportwereld, maritieme incidenten of over veranderende (internationale) maritieme regelgeving. Hij is advocaat aan de balie van Antwerpen.

Stefan Verberckmoes stefan.verberckmoes@flows.be

Stefan (°1967) publiceerde zijn eerste artikels in Sirene, Hinterland en de Antwerp Sailing List van de Antwerpse havengemeenschap toen hij nog op de schoolbanken van Sint-Lodewijk (nu KdG) zat. Daar volgde hij de opleiding Expeditie en won hij in 1987 de Prijs Noord Natie. Na enkele jaren bij de Belgische rederij CMB Transport, werd hij in 1993 voltijds journalist. Zijn artikels verschenen in onder meer Nieuwsblad Transport, Cruise & Ferry Info, Fairplay en De Lloyd. In 2014 werd hij hoofdredacteur van het nieuwsplatform Flows.be. Sinds 2016 is hij bij de Franse consultant Alphaliner shipping analyst & editor Europe. Hij blijft als correspondent het lijnvaartnieuws voor Flows opvolgen.

Paul Verbraeken paul.verbraeken@flows.be

Paul (°1953) werkt nog als occasioneel freelanceredacteur. Na zijn studies geschiedenis en pers & communicatie in Gent, werkte hij gedurende 38 jaar als journalist voor Gazet van Antwerpen met eerst als hoofdtaak ‘de Wetstraat’ en nadien nog zowat 18 jaar de haven, naast onderwerpen zoals Afrika en de Belgische militaire operaties. Na zijn pensionering vroeg Flows hem reportages te maken over maritieme figuren en brede thema’s in de maritieme sector.

Eindredacteur:

Charlotte De Noose charlotte.denoose@flows.be

Charlotte startte bij reclamebureaus, had daarna haar eigen communicatiebedrijf en ze freelancet sinds enkele jaren. Ze schrijft voor gespecialiseerde magazines en is eindredacteur bij Flows. Ze controleert dus de bijdragen van de journalisten inhoudelijk, waakt erover dat ze hun deadlines halen enzovoort. Onder tijdsdruk werken geeft haar energie.

Hoofdredacteur:

Bart Timperman bart.timperman@flows.be

Bart (°1962) begon als journalist op freelancebasis en werkte zo voor tal van uitgevers, zoals ‘Het Volk’, ‘Het Nieuwsblad’, Radio 2’, ‘Afrit 9’, ‘Steps’, ‘De Zondag’ . Daarna ging hij in 1999 aan de slag als journalist bij Gazet van Antwerpen (GVA), waar hij vele jaren deel uitmaakte van de redactieleiding. Vanuit die leidinggevende opdracht bij GVA begeleidde hij in 2003 ook mee de opstart van ‘De Zondag’ als volwaardige nieuwskrant. In 2014 werd hij aangezocht om als hoofdredacteur de regionale nieuwszender RTV (Mechelen en Kempen) een grondige make-over te geven. Daarna werkte hij nog enkele maanden als projectleider voor VRT Nieuws en Sport. Sinds juni 2016 is hij hoofdredacteur van Flows.

(update 1 juli 2022)