Hoofdredacteur Flows zet stap opzij

Nieuws, Mensen
Flowsredactie
Bart Timperman
Bart Timperman © Koen Heinen

Hoofdredacteur van Flows Bart Timperman beslist in overleg met de eigenaar van de ProMedia Group om een stap opzij te zetten. Hij kampt al sinds eind vorig jaar met zijn fysieke gezondheid en wil ruimte maken voor een opvolger.

“Het was velen al bekend dat ik al sinds enkele maanden met fysieke problemen kamp”, vertelt de afscheidnemende hoofdredacteur. “Dat gaf me ook de kans om na te denken over de realisaties van het verleden en de uitdagingen voor de toekomst. Dat denkproces zette me aan tot deze stap. Ik vergelijk de rol van een hoofdredacteur vaak met die van de trainer in een ploegsport. Je kan met de juiste ploeg heel veel bereiken, maar aan zo’n sturende job hangt ook een houdbaarheidsdatum. Ik ben er van overtuigd dat de Flowsredactie beter kan functioneren onder een nieuwe ‘trainer’. Zeker in de context van de opname binnen de ProMedia Group, lijkt een nieuwe hoofdredacteur de beste optie voor Flows. Ik ben blij dat de eigenaar van de groep dit inzicht met me deelt.”

Eigenaar Joan Blaas van de ProMedia Group onderstreept dat de beslissing in de beste verstandhouding is genomen. “In onze groep wordt Bart gezien als een heel sterke professional met een uitmuntende staat van dienst. Dat hij nu zelf ook het initiatief neemt om deze gedurfde stap te zetten, bewijst andermaal hoe hij de kwaliteit van het merk Flows genegen is. We gaan op zoek naar een opvolger met de juiste kwaliteiten om Flows binnen onze groep verder uit te bouwen en te versterken. Ik hoop oprecht dat Bart volledig kan herstellen en nadien nog een mooie professionele stap kan zetten. Persoonlijk hoop ik dat we voor hem binnen de ProMediafamilie nog een passende opdracht kunnen vinden.”

Sterke groei

“Ik kijk met grote trots en dankbaarheid terug op zeven jaar hard werken”, blikt Bart terug. “We hebben met het hele team een groei neergezet die in het Vlaamse medialandschap zelden is gezien. Ik dank alle mensen die in de voorbije zeven jaar mee aan dat succesverhaal hebben geschreven. Het was een eer om met jullie te mogen samenwerken. Ik denk dat de ethische, duurzame en deontologisch correcte journalistieke lijn, dé sleutel van ons succesverhaal is. In die context ook zéér nadrukkelijk dank aan de vorige eigenaar: vzw Havenkoepel. Ook in moeilijke momenten kreeg Flows altijd de steun om de juiste journalistieke koers, een onafhankelijke, te volgen. Diepe buiging daarvoor, want het is minder evident dan het lijkt.”

Tot er een opvolger is gevonden, neemt Koen Dejaeger tijdelijk de taken van Bart Timperman over. “Ik dank Bart nadrukkelijk voor zijn enorme en positieve inzet voor Flows, voor zijn collega’s en voor de havencommunity”, beklemtoont eigenaar Joan Blaas. “Ik wil hierbij ook het Flowsteam bedanken voor de geweldige manier waarop ze met vereende krachten de afwezigheid van Bart hebben opgevangen en dat ook blijven doen. We zullen meteen de zoektocht naar een nieuwe hoofdredacteur inzetten.”

Toekomst

Wat de toekomst voor de afscheidnemende hoofdredacteur brengt, is nog onduidelijk. Bart Timperman: “Ik ga me nu eerst focussen op mijn gezondheid. Daarna wil ik zeker nog een uitdaging aangaan. Of dat binnen of buiten de ProMedia Group zal zijn, valt op dit moment nog niet in te schatten. Daarover moeten we op het goede moment nog overleggen. Ik wil ProMedia alvast wel al nadrukkelijk bedanken voor de oprechte steun tijdens deze periode. Ik hoop dat er nu snel een opvolger (v/m) wordt gevonden. Ik zal die persoon desgewenst zo goed mogelijk bijstaan zodat zij/hij snel dat prachtige team kan aanmoedigen en ondersteunen. Ik zal haar of zijn eerste supporter zijn.”

ProMedia Group is sinds april 2022 eigenaar van Flows. Het multimediabedrijf en uitgever van b2b-vakbladen is actief in de sectoren mobiliteit, verkeer en transport. Sinds de overname van Flows investeerde ProMedia onder meer in de uitbouw van de redactie met de aanwerving van journalisten in vast dienstverband en in de uitbouw van een studio op de redactie in Antwerpen. Het bedrijf wil zo blijven inzetten op expertise om de sterke journalistieke lijn verder te zetten.

Met zijn vakbladen bereikt de ProMedia Group per maand meer dan 1 miljoen professionals in de transport-, mobiliteit- & maritieme sector.

Hoofdredacteur Flows zet stap opzij – Flows

Hoofdredacteur Flows zet stap opzij

Nieuws, Mensen
Flowsredactie
Bart Timperman
Bart Timperman © Koen Heinen

Hoofdredacteur van Flows Bart Timperman beslist in overleg met de eigenaar van de ProMedia Group om een stap opzij te zetten. Hij kampt al sinds eind vorig jaar met zijn fysieke gezondheid en wil ruimte maken voor een opvolger.

“Het was velen al bekend dat ik al sinds enkele maanden met fysieke problemen kamp”, vertelt de afscheidnemende hoofdredacteur. “Dat gaf me ook de kans om na te denken over de realisaties van het verleden en de uitdagingen voor de toekomst. Dat denkproces zette me aan tot deze stap. Ik vergelijk de rol van een hoofdredacteur vaak met die van de trainer in een ploegsport. Je kan met de juiste ploeg heel veel bereiken, maar aan zo’n sturende job hangt ook een houdbaarheidsdatum. Ik ben er van overtuigd dat de Flowsredactie beter kan functioneren onder een nieuwe ‘trainer’. Zeker in de context van de opname binnen de ProMedia Group, lijkt een nieuwe hoofdredacteur de beste optie voor Flows. Ik ben blij dat de eigenaar van de groep dit inzicht met me deelt.”

Eigenaar Joan Blaas van de ProMedia Group onderstreept dat de beslissing in de beste verstandhouding is genomen. “In onze groep wordt Bart gezien als een heel sterke professional met een uitmuntende staat van dienst. Dat hij nu zelf ook het initiatief neemt om deze gedurfde stap te zetten, bewijst andermaal hoe hij de kwaliteit van het merk Flows genegen is. We gaan op zoek naar een opvolger met de juiste kwaliteiten om Flows binnen onze groep verder uit te bouwen en te versterken. Ik hoop oprecht dat Bart volledig kan herstellen en nadien nog een mooie professionele stap kan zetten. Persoonlijk hoop ik dat we voor hem binnen de ProMediafamilie nog een passende opdracht kunnen vinden.”

Sterke groei

“Ik kijk met grote trots en dankbaarheid terug op zeven jaar hard werken”, blikt Bart terug. “We hebben met het hele team een groei neergezet die in het Vlaamse medialandschap zelden is gezien. Ik dank alle mensen die in de voorbije zeven jaar mee aan dat succesverhaal hebben geschreven. Het was een eer om met jullie te mogen samenwerken. Ik denk dat de ethische, duurzame en deontologisch correcte journalistieke lijn, dé sleutel van ons succesverhaal is. In die context ook zéér nadrukkelijk dank aan de vorige eigenaar: vzw Havenkoepel. Ook in moeilijke momenten kreeg Flows altijd de steun om de juiste journalistieke koers, een onafhankelijke, te volgen. Diepe buiging daarvoor, want het is minder evident dan het lijkt.”

Tot er een opvolger is gevonden, neemt Koen Dejaeger tijdelijk de taken van Bart Timperman over. “Ik dank Bart nadrukkelijk voor zijn enorme en positieve inzet voor Flows, voor zijn collega’s en voor de havencommunity”, beklemtoont eigenaar Joan Blaas. “Ik wil hierbij ook het Flowsteam bedanken voor de geweldige manier waarop ze met vereende krachten de afwezigheid van Bart hebben opgevangen en dat ook blijven doen. We zullen meteen de zoektocht naar een nieuwe hoofdredacteur inzetten.”

Toekomst

Wat de toekomst voor de afscheidnemende hoofdredacteur brengt, is nog onduidelijk. Bart Timperman: “Ik ga me nu eerst focussen op mijn gezondheid. Daarna wil ik zeker nog een uitdaging aangaan. Of dat binnen of buiten de ProMedia Group zal zijn, valt op dit moment nog niet in te schatten. Daarover moeten we op het goede moment nog overleggen. Ik wil ProMedia alvast wel al nadrukkelijk bedanken voor de oprechte steun tijdens deze periode. Ik hoop dat er nu snel een opvolger (v/m) wordt gevonden. Ik zal die persoon desgewenst zo goed mogelijk bijstaan zodat zij/hij snel dat prachtige team kan aanmoedigen en ondersteunen. Ik zal haar of zijn eerste supporter zijn.”

ProMedia Group is sinds april 2022 eigenaar van Flows. Het multimediabedrijf en uitgever van b2b-vakbladen is actief in de sectoren mobiliteit, verkeer en transport. Sinds de overname van Flows investeerde ProMedia onder meer in de uitbouw van de redactie met de aanwerving van journalisten in vast dienstverband en in de uitbouw van een studio op de redactie in Antwerpen. Het bedrijf wil zo blijven inzetten op expertise om de sterke journalistieke lijn verder te zetten.

Met zijn vakbladen bereikt de ProMedia Group per maand meer dan 1 miljoen professionals in de transport-, mobiliteit- & maritieme sector.