ProMedia neemt uitgeverij Transport Vakmedia over

Nieuws, Varia
Koen Dejaeger
ProMedia neemt uitgeverij Transport Vakmedia over.
ProMedia neemt uitgeverij Transport Vakmedia over. © ProMedia

ProMedia Group, de b2b-uitgeverij voor transport, logistiek en mobiliteit, neemt met ingang van donderdag 30 mei het Nederlandse Transport Vakmedia over. Met de overname komen de titels Transport & Logistiek en Routiers in handen van de uitgever.

ProMedia geeft circa twintig transportgerelateerde titels uit, waaronder Flows (BE), WorldCargo News (ENG), Nieuwsblad Transport (NL) en Schuttevaer (NL). “We zijn verheugd om de titels van Transport Vakmedia bij ProMedia Group te mogen verwelkomen. Dit is de vierde overname voor ProMedia dit jaar. Zo versterken wij onze positie in de markt en blijven we ons inzetten om de markt vooruit te helpen,” aldus Arie van Dijk, CEO van ProMedia Group.

De toevoeging van Transport & Logistiek en Routiers aan het portfolio zal het bereik in de sector wegvervoer aanzienlijk vergroten. Waar Transport & Logistiek zich met name richt op managementniveau, focust Routiers zich vooral op de operationele kant, met name op chauffeurs. De titels blijven zelfstandig en waar nodig zal het redactieteam worden uitgebreid.

Energietransitie

Het overgrote deel van de lading wordt in onze contreien nog steeds per truck getransporteerd, maar de sector staat voor zeer grote uitdagingen. De eerste elektrische vrachtwagens maken nu hun intrede, maar wanneer start ik als transportondernemer met de elektrificatie van mijn vloot? Hoe wapen ik mijn bedrijf tegen het chauffeurstekort? Hoe ga ik om met buitenlandse concurrentie? Het zijn enkele van de hete hangijzers die wegvervoerders vandaag voor de kiezen krijgen.

Modaliteitswaaier compleet

“ProMedia is uitgever van veel titels in transport, logistiek en mobiliteit. Transport & Logistiek en Routiers zijn een sterke aanvulling voor ons bereik in het wegvervoer. De wortels van die titels voeren decennia terug. En wij kijken ernaar uit ze de komende jaren verder uit te bouwen met vakinformatie en evenementen”, aldus Van Dijk nog.

ProMedia neemt uitgeverij Transport Vakmedia over – Flows

ProMedia neemt uitgeverij Transport Vakmedia over

Nieuws, Varia
Koen Dejaeger
ProMedia neemt uitgeverij Transport Vakmedia over.
ProMedia neemt uitgeverij Transport Vakmedia over. © ProMedia

ProMedia Group, de b2b-uitgeverij voor transport, logistiek en mobiliteit, neemt met ingang van donderdag 30 mei het Nederlandse Transport Vakmedia over. Met de overname komen de titels Transport & Logistiek en Routiers in handen van de uitgever.

ProMedia geeft circa twintig transportgerelateerde titels uit, waaronder Flows (BE), WorldCargo News (ENG), Nieuwsblad Transport (NL) en Schuttevaer (NL). “We zijn verheugd om de titels van Transport Vakmedia bij ProMedia Group te mogen verwelkomen. Dit is de vierde overname voor ProMedia dit jaar. Zo versterken wij onze positie in de markt en blijven we ons inzetten om de markt vooruit te helpen,” aldus Arie van Dijk, CEO van ProMedia Group.

De toevoeging van Transport & Logistiek en Routiers aan het portfolio zal het bereik in de sector wegvervoer aanzienlijk vergroten. Waar Transport & Logistiek zich met name richt op managementniveau, focust Routiers zich vooral op de operationele kant, met name op chauffeurs. De titels blijven zelfstandig en waar nodig zal het redactieteam worden uitgebreid.

Energietransitie

Het overgrote deel van de lading wordt in onze contreien nog steeds per truck getransporteerd, maar de sector staat voor zeer grote uitdagingen. De eerste elektrische vrachtwagens maken nu hun intrede, maar wanneer start ik als transportondernemer met de elektrificatie van mijn vloot? Hoe wapen ik mijn bedrijf tegen het chauffeurstekort? Hoe ga ik om met buitenlandse concurrentie? Het zijn enkele van de hete hangijzers die wegvervoerders vandaag voor de kiezen krijgen.

Modaliteitswaaier compleet

“ProMedia is uitgever van veel titels in transport, logistiek en mobiliteit. Transport & Logistiek en Routiers zijn een sterke aanvulling voor ons bereik in het wegvervoer. De wortels van die titels voeren decennia terug. En wij kijken ernaar uit ze de komende jaren verder uit te bouwen met vakinformatie en evenementen”, aldus Van Dijk nog.