Leen Struyf (Boeckmans): “Breakbulkdame in hart en nieren”

Nieuws, Mensen
Julie Desmet
Leen Struyf
Leen Struyf © Leen Struyf

Leen Struyf versterkte op 14 november 2022 het outside-salesteam bij het Antwerpse scheepsbedrijf Boeckmans. Haar focus ligt vooral op de commerciële vertegenwoordiging van breakbulkrederijen. “Ik ben in hart en nieren een breakbulkdame”, vertelt ze.

“Samen met een collega beheer ik de outside-sales voor alle rederijen. Mijn focus ligt vooral op de commerciële vertegenwoordiging van onze breakbulklijnen om ze verder uit te bouwen”, vertelt Struyf. “Het gaat daarbij zowel om het onderhouden van de bestaande klantenportfolio als het zoeken naar nieuwe klanten. We spelen in op de veranderende markt en bieden een totaalpakket aan. We proberen met de klanten mee te denken om hun lading, zoals hout, staal en projectlading, zo efficiënt en snel mogelijk op bestemming te krijgen.”

Paradepaardje

“Breakbulk is zeer belangrijk voor de haven van Antwerpen en is ons paradepaardje. De behandeling van stukgoed vergt enorm veel kennis en is verankerd in de Antwerpse haven. Daarin kunnen we het verschil maken met andere Europese havens”, gaat ze verder.

Ontplooien

In haar vorige functie werkte Struyf ruim anderhalf jaar als trade coordinator bij de chemicaliëndistributeur Manuchar in Antwerpen. “Ik heb heel veel geleerd bij Manuchar, maar was klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde mezelf verder ontplooien in een grotere, meer commerciële rol. Boeckmans is een gevestigde waarde in Antwerpen en biedt veel groeimogelijkheden. Zo willen we bijvoorbeeld onze eigen rederij Scaldic Med Line verder uitbouwen en nog beter positioneren in de Europese markt.”

Talenkennis

Struyf maakte carrière bij Panalpina, Aprojects, Broekman Project Services en Sotramar & De Keyser. “Ik ben na mijn studies als vertaler-tolk aan de Antwerpse Lessius Hogeschool toevallig in de maritieme sector gerold omwille van mijn talenkennis van het Engels en het Spaans”, vertelt ze. “Ik startte mijn carrière in 2005 bij DHL Industrial Projects in Stabroek als junior expediteur op de stukgoedafdeling en vond er meteen mijn gading.”

Warm nestje

Van september 2015 tot mei 2021 was ze aan de slag als business specialist partner support & sales complaints bij Eneco Belgium. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben in hart en nieren een breakbulkdame. Ik miste de breakbulksector te sterk waardoor ik opnieuw de overstap heb gemaakt naar de maritieme wereld”, vertelt ze. “Ik oefende oorspronkelijk vooral operationele functies uit en rolde met verloop van tijd in een commerciële rol. Het is de afwisseling tussen het operationele en het commerciële en het feit dat je beide dient te kennen, dat de breakbulksector zo interessant maakt. Geen enkele dag is hetzelfde. Ik voel me bij Boeckmans ook echt op mijn gemak en heb het gevoel in een ‘warm nestje’ te vertoeven.”