RailTech-event brengt stakeholders spoorvervoer samen in Brussel

Nieuws, Spoorvervoer
Koen Dejaeger
ProMedia organiseert jaarlijks meerdere evenementen voor de spoorsector.
ProMedia organiseert jaarlijks meerdere evenementen voor de spoorsector. © ProMedia

België is een belangrijk knooppunt voor spoorwegverkeer in Europa en er zijn veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van spoorinfrastructuur. Om die in kaart te brengen, organiseert uitgeverij ProMedia – eveneens eigenaar van Flows – het evenement RailTech Belgium, voor zowel lokale als internationale managers in de spoorsector.

De Belgische regering heeft onlangs een ambitieuze campagne gelanceerd voor vernieuwingen in de spoorinfrastructuur en in het bijzonder op het vlak van de connectie met het havengebied. Vanuit die invalshoek organiseert ProMedia een gloednieuw evenement voor alle Europese belanghebbenden in de spoorwegindustrie: RailTech Belgium.

De eerste editie van RailTech Belgium brengt de Belgische en internationale spoorwegindustrie samen in Brussel, op dinsdag 6 en woensdag 7 juni. Tijdens dat evenement kunnen bezoekers kennismaken met bedrijven in de spoorsector en toeleveranciers, en in diverse workshops en een conferentie kennisnemen van de ontwikkelingen op de Belgische markt.

Het evenement begint met een netwerkavond op dinsdagavond, voor exposanten, partners, bezoekers en conferentiedeelnemers. De volgende dag – woensdag 7 juni – opent de pop-upexpositie haar deuren voor alle belanghebbenden in de Europese spoorwegindustrie. Op de beursvloer zijn meer dan twintig exposanten te vinden die hun producten, diensten en innovaties tonen. Ook zijn er gratis workshops te volgen.

Rail Vision 2040

Voor bezoekers die meer diepgaande kennis willen opdoen over de Belgische spoorwegstrategie, is er een volledige conferentie bestaande uit een ochtendsessie en een middagsessie. Tijdens de ochtendsessie staat de Belgische strategie centraal om een voortrekkersrol te blijven spelen op verschillende Railtech-gebieden, zoals signalering, elektrificatie en de uitrol van ERTMS (European Rail Traffic Management System).

Deze en andere belangrijke onderwerpen zullen worden besproken door verschillende keynotespeakers van onder meer Infrabel, SNCB, Alstom, de Europese branchevereniging voor lessors van Rolling Stock Vereniging en de ERTMS-gebruikersgroep. Ook wordt stilgestaan bij het programma Rail Vision 2040 van de Belgische overheid.

Werkgelegenheid

De middagconferentie richt zich op de spoorinfrastructuur in en vanuit de Belgische havens. De verschillende Belgische havens zijn belangrijke pijlers onder de economie van het land. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het bbp en zijn een grote bron van directe werkgelegenheid. Er lopen veel projecten en studies om de infrastructuur en capaciteit van de havens te verbeteren. Onder de sprekers bevinden zich vertegenwoordigers van Railport Antwerpen nv, de Afdeling Transport en Regionale Economie van de Universiteit van Antwerpen en Infrabel.

Belangrijke ontwikkelingen

“RailTech Belgium is de plek waar belangrijke ontwikkelingen in de internationale spoorwegindustrie plaatsvinden. In de huidige economische tijden is het erg belangrijk om van elkaar te leren en de efficiëntie van de spoorinfrastructuur te verhogen”, zegt Nick Augusteijn, hoofdredacteur bij Railtech.be en een van de programmamanagers van het evenement. “We verwachten in totaal zo’n negenhonderd belanghebbenden te zien, die kunnen leren van de sprekers, inspiratie kunnen opdoen van de tentoonstelling en vooral nieuwe oplossingen en verbindingen kunnen vinden. Daar draait RailTech Belgium om.”

Voor meer informatie: www.railtechbelgium.com.

RailTech-event brengt stakeholders spoorvervoer samen in Brussel – Flows

RailTech-event brengt stakeholders spoorvervoer samen in Brussel

Nieuws, Spoorvervoer
Koen Dejaeger
ProMedia organiseert jaarlijks meerdere evenementen voor de spoorsector.
ProMedia organiseert jaarlijks meerdere evenementen voor de spoorsector. © ProMedia

België is een belangrijk knooppunt voor spoorwegverkeer in Europa en er zijn veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van spoorinfrastructuur. Om die in kaart te brengen, organiseert uitgeverij ProMedia – eveneens eigenaar van Flows – het evenement RailTech Belgium, voor zowel lokale als internationale managers in de spoorsector.

De Belgische regering heeft onlangs een ambitieuze campagne gelanceerd voor vernieuwingen in de spoorinfrastructuur en in het bijzonder op het vlak van de connectie met het havengebied. Vanuit die invalshoek organiseert ProMedia een gloednieuw evenement voor alle Europese belanghebbenden in de spoorwegindustrie: RailTech Belgium.

De eerste editie van RailTech Belgium brengt de Belgische en internationale spoorwegindustrie samen in Brussel, op dinsdag 6 en woensdag 7 juni. Tijdens dat evenement kunnen bezoekers kennismaken met bedrijven in de spoorsector en toeleveranciers, en in diverse workshops en een conferentie kennisnemen van de ontwikkelingen op de Belgische markt.

Het evenement begint met een netwerkavond op dinsdagavond, voor exposanten, partners, bezoekers en conferentiedeelnemers. De volgende dag – woensdag 7 juni – opent de pop-upexpositie haar deuren voor alle belanghebbenden in de Europese spoorwegindustrie. Op de beursvloer zijn meer dan twintig exposanten te vinden die hun producten, diensten en innovaties tonen. Ook zijn er gratis workshops te volgen.

Rail Vision 2040

Voor bezoekers die meer diepgaande kennis willen opdoen over de Belgische spoorwegstrategie, is er een volledige conferentie bestaande uit een ochtendsessie en een middagsessie. Tijdens de ochtendsessie staat de Belgische strategie centraal om een voortrekkersrol te blijven spelen op verschillende Railtech-gebieden, zoals signalering, elektrificatie en de uitrol van ERTMS (European Rail Traffic Management System).

Deze en andere belangrijke onderwerpen zullen worden besproken door verschillende keynotespeakers van onder meer Infrabel, SNCB, Alstom, de Europese branchevereniging voor lessors van Rolling Stock Vereniging en de ERTMS-gebruikersgroep. Ook wordt stilgestaan bij het programma Rail Vision 2040 van de Belgische overheid.

Werkgelegenheid

De middagconferentie richt zich op de spoorinfrastructuur in en vanuit de Belgische havens. De verschillende Belgische havens zijn belangrijke pijlers onder de economie van het land. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het bbp en zijn een grote bron van directe werkgelegenheid. Er lopen veel projecten en studies om de infrastructuur en capaciteit van de havens te verbeteren. Onder de sprekers bevinden zich vertegenwoordigers van Railport Antwerpen nv, de Afdeling Transport en Regionale Economie van de Universiteit van Antwerpen en Infrabel.

Belangrijke ontwikkelingen

“RailTech Belgium is de plek waar belangrijke ontwikkelingen in de internationale spoorwegindustrie plaatsvinden. In de huidige economische tijden is het erg belangrijk om van elkaar te leren en de efficiëntie van de spoorinfrastructuur te verhogen”, zegt Nick Augusteijn, hoofdredacteur bij Railtech.be en een van de programmamanagers van het evenement. “We verwachten in totaal zo’n negenhonderd belanghebbenden te zien, die kunnen leren van de sprekers, inspiratie kunnen opdoen van de tentoonstelling en vooral nieuwe oplossingen en verbindingen kunnen vinden. Daar draait RailTech Belgium om.”

Voor meer informatie: www.railtechbelgium.com.