Transfer en Challenge bundelen expertise onder nieuwe merknaam

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

De naamsverandering is het gevolg van verschuivingen in de eigendomsstructuur van de overkoepelende Franse groep Sealogis, die de beide bedrijven in portefeuille heeft.

“In Frankrijk fusioneren Challenge International en Transfer International tot de divisie Sealogis Freigt Forwarding”, weet Edwig Laenen, managing director Noord-Europa bij Challenge International Belgium. “De merknamen Challenge International en Transfer International blijven voorlopig bestaan: elk van de groepen heeft zijn specifieke expertises en DNA.”

Ieder zijn expertise

Ook in België zijn zowel Challenge International als Transfer International actief. Elk bedrijf bouwde een aparte expertise uit. Challenge International is, dixit Laenen, “een middelgrote multiproductspeler, met een ruime expertise in chemie, voeding, textiel, printing & publishing, projectcargo en projectmanagement.” De expertise van Transfer International zit meer in heavy lift en projectcargo forwarding voor spoormateriaal, duurzame energie en turn-keyprojecten in Afrika, het Midden-Oosten, Europa en Zuid-Amerika. Op de breakbulkbeurs Antwerp XL zullen de bedrijven alvast onder het nieuwe merk Transfer International Project Cargo aanwezig zijn.

De gevolgen op het terrein zijn relatief beperkt. “Bepaalde activiteiten smelten samen, bijvoorbeeld in de luchtvrachtvestiging in Lyon. In België blijft Challenge International Belgium onafhankelijk. Voor de klant verandert er dus weinig”, weet Laenen. “Maar voor de Belgische medewerkers wordt de Franse expertise nu nog toegankelijker. Als Antwerpse expediteur zien we hier een groei-opportuniteit.”

Michiel Leen