Aneka en Edmond Van Dyck samen verder als Steelduxx

De Antwerpse expediteurs Aneka en Edmond Van Dyck & Sons fuseren tot een nieuwe entiteit: Steelduxx. Samen willen ze sterk groeien en innoveren, met aandacht voor staal, maar ook voor andere projectlading. De fusie moet voorjaar 2020 rond zijn.

De twee Antwerpse expediteurs voegen hun structuur, personeel en klanten samen om zo in te kunnen zetten op de uitdagingen van de toekomst. Steelduxx wil een persoonlijke en flexibele aanpak voor hun meer dan 350 internationale klanten, maar met een stevige investering op het vlak van wereldwijde innovatieve oplossingen voor diverse logistieke uitdagingen.

Incontournable

De bekendmaking volgt op een lange periode van gesprekken, waarin de vijf aandeelhouders een gezamenlijke missie uitwerkten: samen incontournable worden in de sector, met een ‘client service beyond expectations’. De tweede helft van 2019 wordt de fusie praktisch en organisatorisch verder uitgewerkt, om vanaf het voorjaar 2020 volledig operationeel te zijn onder de nieuwe naam. Aan het roer van de nieuwe formatie komen de vijf aandeelhouders Lou Appels, Conny Audenaert, Benoit Van Dyck, Laurent Van Dyck en Geoffrey Van Dyck.

Groeiambitie

De fusie zet de groeiambitie van de bedrijven kracht bij, zowel qua klantenaantal als op het vlak van innovatie. Naast een uitbreiding op klantenvlak, zal het nieuwe bedrijf ook inzetten op service-uitbreiding en ontwikkeling van nieuwe innovatieve oplossingen.

Benoit Van Dyck: “De uitdagingen in de logistieke sector zijn groot. Snelheid en efficiëntie worden met de komst van nieuwe technologieën steeds belangrijker en de concurrentie wordt steeds zwaarder. Wij zijn ervan overtuigd dat het wereldwijde netwerk van Aneka in combinatie met de honderd jaar ervaring van Edmond Van Dyck & Sons de perfecte basis is voor een stevige expansie in de shipping business.”

Lou Appels: “ ‘Incontournable’ en ‘steel maniacs pur sang’ zijn niet alleen woorden, ze vormen elke dag onze waarden en targets. De nieuwe firma zal een groep van mensen bij elkaar brengen die voor de volgende 25 jaar professionaliteit, ervaring, inzet, oplossingen, service, creativiteit en innovatie bieden aan al onze klanten en leveranciers. Het gaat niet meer over shipping in de traditionele vorm, de toekomst zal andere approaches en ideeën vragen waar deze groep een model wil voor zijn.”

Internationale samenwerking

Beide bedrijven hebben een lange ervaring in samenwerkingen met andere partners en netwerken in binnen- en buitenland. De activiteiten van Steelduxx zullen voortgezet worden met eigen kantoren, joint ventures en dedicated agents in Zuidoost-Azië, het Verre Oosten, het Midden-Oosten, West-, Zuid- en Noord-Afrika, Brazilië en heel Europa.

Gezamenlijk behandelen Aneka en Edmond Van Dyck & Sons een staalvolume van om en bij de 1.200.000 mt per jaar. Hun activiteiten zijn onderverdeeld in import en export, shipping, forwarding, warehousing, crosstrade, chartering, inland transportation en consultancy. Ook vormen ze in Antwerpen een neutraal ladingsplatform (300.000 freight tons/jaar) voor buitenlandse verschepers van diverse breakbulklading en zijn ze actief in container- en rorobusiness.

Michiel Leen