Daarom koos Sofiane Achagui voor een opleiding logistiek

Flowsmagazine, Mensen
Koen Dejaeger
Sofiane Achagui
Sofiane Achagui © Sofiane Achagui

In ons Flowsmagazine rond opleiding en carrière, vroegen we aan acht personen waarom ze aan een opleiding of een carrière in de logistiek waren begonnen. Hier aan het woord: Sofiane Achagui, ook te zien op video.

Onder de deelnemers aan de getuigenissen bevinden zich (werk)studenten, pas afgestudeerden, trainees en een zij-instromer. Dat leverde heel diverse verhalen en leuke inzichten op. En over één ding zijn ze het allemaal eens: de logistieke sector is een veelzijdige en internationale omgeving waar er veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst liggen. Vandaag licht Sofiane Achagui, student aan de AP Hogeschool, zijn visie toe.

Waarom heb je voor een opleiding in de logistiek gekozen?

“In eerste instantie had ik niet voor logistiek gekozen, ik kom uit de richting economie-moderne talen. Zoals zoveel medestudenten wist ik niet wat ik wilde doen. Ik wist dat ik iets binnen bedrijfsmanagement wilde doen, maar niet wat specifiek. Wel kregen we al wat marketing tijdens de lessen economie – maar geen logistiek – en daarom ben ik dat begonnen. Vrij snel heb ik gemerkt dat dat niks voor mij was, en ik ben dan gaan kijken naar alternatieven. Een vriend van mij studeerde destijds logistiek. Hij heeft me er wat uitleg over gegeven en ik ben eens een les gaan bijwonen. En ik was direct verkocht.”

Welke zijn de troeven?

“Het is vooral de variatie die me aanspreekt. Je kunt met logistiek zoveel richtingen uit. Dat gaat van expediteur – dat ik nu als stage aan het doen ben – over dispatcher tot waterklerk. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.”

“Je ziet veel en leert allerlei zaken kennen, niet alleen van transport maar van alle processen binnen de bedrijven. Het zit in alle geledingen en dat is meteen ook de reden waarom ik hou van supplychain-management: het zit vol verrassingen en uitdagingen.”

Welke richting wil je uit?

“Zoals ik al eerder aangaf spreekt de variatie me heel erg aan. Ik wil graag doorgroeien, verschillende jobs doen en graag ergens zo hoog mogelijk belanden.”

Heb je nog een persoonlijke boodschap?

“Mijn persoonlijke boodschap aan alle studenten in het middelbaar die wellicht niet veel van logistiek weten, is dat ze zeker eens moeten gaan kijken naar een logistieke opleiding. Het is een heel boeiende omgeving en je kunt er heel veel kanten mee uit.”