Kurt Garrez geeft masterclass ladingzekering: “Nog veel onwetendheid”

Nieuws, Varia
Yannick De Spiegeleir
Kurt Garrez expert ladingzekering
Kurt Garrez © Kurt Garrez

Vanuit zijn ervaring bij de wegpolitie en als expert terzake zag hoofdinspecteur Kurt Garrez de nood in van een masterclass over ladingzekering en verpakking. Op donderdag 23 november kunnen deelnemers hun kennis bijschaven in Fabriek Logistiek in Gent.

Hoofdinspecteur Kurt Garrez weet waar hij over spreekt als het gaat om ladingzekering. “Bij tal van ernstige verkeersongevallen kon ik zelf al vaak genoeg zien welke impact het kan hebben als het misloopt omdat de voorschriften niet zijn gevolgd rond ladingzekering en verpakking”, steekt de voorzitter van het nationale expertennetwerk Centrex van wal.

Onwetendheid

“Vaak komen partijen zoals verladers en verpakkers ook uit de lucht vallen als blijkt dat ze verantwoordelijk zijn voor de ladingzekering. Ook op dat vlak is er nog veel onwetendheid”, gaat hij verder.

Met de nieuwe masterclass ‘Ladingzekering en verpakking’ die voor de eerste keer plaatsvindt op donderdag 23 november in het Gentse Fabriek Logistiek mikt Garrez dan ook niet op de pure wegvervoerder.

Kantel- en versnellingstest

“De masterclass is gericht op partijen die actief zijn als verlader, dus ook transporteurs die logistieke activiteiten ontwikkelen. De bedoeling is om te sensibiliseren en te waarschuwen. Niet enkel rond verkeersveiligheid, maar ook de mogelijke economische gevolgen die er zijn als het misgaat”, aldus Garrez.

Kurt Garrez slaagde erin een resem sprekers te overtuigen om hun expertise ter beschikking te stellen van de masterclass. “Zo zal professor Marc Juwet het onder meer hebben over de invloed van de secundaire verpakking en palletstabiliteit en Meester Filip Melis behandelt het onderwerp van schadeclaims bij gebrekkige verpakking. Geert Frans belicht hoe verzekeringen kijken naar ladingzekering”, geeft Garrez aan.

En het blijft niet alleen bij theorie. “Deelnemers zullen onder andere via een kantel- en versnellingstest inzicht krijgen in de fysica en de nauwkeurigheid van de EUMOS-test. Dr. Manuel Garcia-Romeu komt speciaal uit Spanje naar ons land om zijn onderzoek hierover toe te lichten.”

Inschrijven voor de masterclass kan via deze link: http://www.event-tickets.be/certiload

Kurt Garrez geeft masterclass ladingzekering: “Nog veel onwetendheid” – Flows

Kurt Garrez geeft masterclass ladingzekering: “Nog veel onwetendheid”

Nieuws, Varia
Yannick De Spiegeleir
Kurt Garrez expert ladingzekering
Kurt Garrez © Kurt Garrez

Vanuit zijn ervaring bij de wegpolitie en als expert terzake zag hoofdinspecteur Kurt Garrez de nood in van een masterclass over ladingzekering en verpakking. Op donderdag 23 november kunnen deelnemers hun kennis bijschaven in Fabriek Logistiek in Gent.

Hoofdinspecteur Kurt Garrez weet waar hij over spreekt als het gaat om ladingzekering. “Bij tal van ernstige verkeersongevallen kon ik zelf al vaak genoeg zien welke impact het kan hebben als het misloopt omdat de voorschriften niet zijn gevolgd rond ladingzekering en verpakking”, steekt de voorzitter van het nationale expertennetwerk Centrex van wal.

Onwetendheid

“Vaak komen partijen zoals verladers en verpakkers ook uit de lucht vallen als blijkt dat ze verantwoordelijk zijn voor de ladingzekering. Ook op dat vlak is er nog veel onwetendheid”, gaat hij verder.

Met de nieuwe masterclass ‘Ladingzekering en verpakking’ die voor de eerste keer plaatsvindt op donderdag 23 november in het Gentse Fabriek Logistiek mikt Garrez dan ook niet op de pure wegvervoerder.

Kantel- en versnellingstest

“De masterclass is gericht op partijen die actief zijn als verlader, dus ook transporteurs die logistieke activiteiten ontwikkelen. De bedoeling is om te sensibiliseren en te waarschuwen. Niet enkel rond verkeersveiligheid, maar ook de mogelijke economische gevolgen die er zijn als het misgaat”, aldus Garrez.

Kurt Garrez slaagde erin een resem sprekers te overtuigen om hun expertise ter beschikking te stellen van de masterclass. “Zo zal professor Marc Juwet het onder meer hebben over de invloed van de secundaire verpakking en palletstabiliteit en Meester Filip Melis behandelt het onderwerp van schadeclaims bij gebrekkige verpakking. Geert Frans belicht hoe verzekeringen kijken naar ladingzekering”, geeft Garrez aan.

En het blijft niet alleen bij theorie. “Deelnemers zullen onder andere via een kantel- en versnellingstest inzicht krijgen in de fysica en de nauwkeurigheid van de EUMOS-test. Dr. Manuel Garcia-Romeu komt speciaal uit Spanje naar ons land om zijn onderzoek hierover toe te lichten.”

Inschrijven voor de masterclass kan via deze link: http://www.event-tickets.be/certiload