Haven Oostende en VUB lanceren nieuwe masterclass rond leiderschap

Nieuws, Havens
Julie Desmet
Haven Oostende en VUB lanceren 'VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy'.
Haven Oostende en VUB lanceren ‘VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy’. © Port Oostende

Haven Oostende en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben de nieuwe opleiding ‘VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy’ gelanceerd. Die zal vanaf september 2024 maandelijks plaatsvinden in het historische Stapelhuis Entrepot in Oostende.

De nieuwe opleiding ‘VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy’ – die op 12 juni 2024 officieel werd gepresenteerd – is specifiek ontworpen voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen aanscherpen en hun organisaties toekomstbestendig willen maken door duurzame strategieën te implementeren.

De masterclass moet de deelnemers inzichten bieden in strategisch management en leiderschap, afgestemd op de hedendaagse uitdagingen en toekomstige verwachtingen. Door middel van interactieve sessies, casestudies, praktische skill labs en gastlezingen kunnen deelnemers bruikbare ervaring opdoen en leren strategische beslissingen te nemen die de veerkracht en groei van hun organisatie moet bevorderen.

Spiegel

Naast diepgaande kennis en praktische tools, krijgen de deelnemers ook de gelegenheid om de eigen leiderschapsstijl kritisch te evalueren en te verfijnen. Het programma wil deelnemers uit hun comfortzone halen en hen met een frisse, nieuwe kijk op hun huidige strategie en aanpak, terug laten keren naar hun eigen organisatie.

De eerste jaargang van de VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy is enkel op uitnodiging en beperkt in het aantal deelnemers. De doelgroep bestaat uit toplevelbedrijfsleiders uit diverse sectoren en prominente stakeholders in het maatschappelijk bestel, die geïnteresseerd zijn in het opfrissen en versterken van hun leiderschapsvaardigheden en strategisch denken.

AI, ESG en investeringen in Vlaanderen centraal

“Sinds 2019 heeft het havenbestuur zich ingezet om te ijveren voor meer opleidingen in Oostende. Na eerdere successen met het von Karman Institute, seminaries in samenwerking met KU Leuven en de terugkeer van de Hogere Zeevaartschool naar Oostende, is deze masterclass series met de VUB een nieuw hoogtepunt in het aanbod van opleidingen en kennisinstellingen in de haven van Oostende”, zegt Charlotte Verkeyn, voorzitter van Haven Oostende.

“Onze wereld en onze samenleving zijn in transitie en dat vraagt om ondernemers en leiders die de omvang van die ingrijpende veranderingen en verschuivingen ten volle begrijpen en er duurzaam kunnen op inspelen”, vult Jan Danckaert, rector VUB, verder aan. “Ik ben verheugd dat we onze kennis, onze waarden en onze professoren kunnen inzetten voor een nog sterker Vlaams ondernemerschap en leiderschap dat levenslang leren omarmt. Samen met Haven Oostende zullen we ongetwijfeld een inspirerend verhaal kunnen schrijven, waarbij AI, ESG (environmental, social en governance, red.), fiscaliteit, investeringen in Vlaanderen en andere urgente thema’s centraal staan.”

V.l.n.r. op de foto: prof. dr. Michel Maus (VUB), Charlotte Verkeyn (Voorzitter Haven Oostende), prof. dr. Elvira Haezendonck (VUB) en Dirk Declerck (CEO Haven Oostende).

Haven Oostende en VUB lanceren nieuwe masterclass rond leiderschap – Flows

Haven Oostende en VUB lanceren nieuwe masterclass rond leiderschap

Nieuws, Havens
Julie Desmet
Haven Oostende en VUB lanceren 'VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy'.
Haven Oostende en VUB lanceren ‘VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy’. © Port Oostende

Haven Oostende en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben de nieuwe opleiding ‘VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy’ gelanceerd. Die zal vanaf september 2024 maandelijks plaatsvinden in het historische Stapelhuis Entrepot in Oostende.

De nieuwe opleiding ‘VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy’ – die op 12 juni 2024 officieel werd gepresenteerd – is specifiek ontworpen voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen aanscherpen en hun organisaties toekomstbestendig willen maken door duurzame strategieën te implementeren.

De masterclass moet de deelnemers inzichten bieden in strategisch management en leiderschap, afgestemd op de hedendaagse uitdagingen en toekomstige verwachtingen. Door middel van interactieve sessies, casestudies, praktische skill labs en gastlezingen kunnen deelnemers bruikbare ervaring opdoen en leren strategische beslissingen te nemen die de veerkracht en groei van hun organisatie moet bevorderen.

Spiegel

Naast diepgaande kennis en praktische tools, krijgen de deelnemers ook de gelegenheid om de eigen leiderschapsstijl kritisch te evalueren en te verfijnen. Het programma wil deelnemers uit hun comfortzone halen en hen met een frisse, nieuwe kijk op hun huidige strategie en aanpak, terug laten keren naar hun eigen organisatie.

De eerste jaargang van de VUB Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy is enkel op uitnodiging en beperkt in het aantal deelnemers. De doelgroep bestaat uit toplevelbedrijfsleiders uit diverse sectoren en prominente stakeholders in het maatschappelijk bestel, die geïnteresseerd zijn in het opfrissen en versterken van hun leiderschapsvaardigheden en strategisch denken.

AI, ESG en investeringen in Vlaanderen centraal

“Sinds 2019 heeft het havenbestuur zich ingezet om te ijveren voor meer opleidingen in Oostende. Na eerdere successen met het von Karman Institute, seminaries in samenwerking met KU Leuven en de terugkeer van de Hogere Zeevaartschool naar Oostende, is deze masterclass series met de VUB een nieuw hoogtepunt in het aanbod van opleidingen en kennisinstellingen in de haven van Oostende”, zegt Charlotte Verkeyn, voorzitter van Haven Oostende.

“Onze wereld en onze samenleving zijn in transitie en dat vraagt om ondernemers en leiders die de omvang van die ingrijpende veranderingen en verschuivingen ten volle begrijpen en er duurzaam kunnen op inspelen”, vult Jan Danckaert, rector VUB, verder aan. “Ik ben verheugd dat we onze kennis, onze waarden en onze professoren kunnen inzetten voor een nog sterker Vlaams ondernemerschap en leiderschap dat levenslang leren omarmt. Samen met Haven Oostende zullen we ongetwijfeld een inspirerend verhaal kunnen schrijven, waarbij AI, ESG (environmental, social en governance, red.), fiscaliteit, investeringen in Vlaanderen en andere urgente thema’s centraal staan.”

V.l.n.r. op de foto: prof. dr. Michel Maus (VUB), Charlotte Verkeyn (Voorzitter Haven Oostende), prof. dr. Elvira Haezendonck (VUB) en Dirk Declerck (CEO Haven Oostende).