Van Meirvenne: “Investeren in opleiding houdt organisaties vitaal”

Interview, Mensen
Te gast
Volwassen studenten volgen opleiding via Portilog.
Volwassen studenten volgen opleiding via Portilog. © Portilog

In de jubileumeditie van ons magazine hebben we de bedrijven in de maritieme en logistieke sector de kans geboden om zich in de kijker te stellen. Directeur van Portilog Yves Van Meirvenne licht het belang toe van opleiding voor een slagkrachtige organisatie.

In de huidige arbeidsmarkt en economische context staan organisaties voor de uitdaging om wendbaar te blijven en toptalent aan te trekken. Learning & Development (L&D), oftewel opleiden en trainen, is hierbij van onschatbare waarde. Het vormt niet alleen een schild tegen kennisverlies, maar speelt ook een centrale rol in organisatorisch succes, onderstreept Yves Van Meirvenne, directeur van Portilog.

“Bedrijven die investeren in de professionele en persoonlijke groei van hun medewerkers behouden een voorsprong en houden teams gemotiveerd. Levenslang leren fungeert hierbij als zuurstof voor organisaties; het houdt ze vitaal en klaar voor de toekomst”, aldus Yves Van Meirvenne. Het stimuleren van een leercultuur binnen organisaties is een gedeelde verantwoordelijkheid. HR-professionals moeten opleidingsplannen opmaken die organisatiedoelen en werknemersverwachtingen op elkaar afstemmen. Tegelijkertijd spelen werknemers een cruciale rol in hun eigen groei.

Strategische partner

Met meer dan 70 jaar ervaring als opleidingscentrum voor de haven- en logistieke sector is Portilog een strategische partner bij uitstek. “Al meer dan 70 jaar zijn we volledig toegewijd aan de sector, waarbij we langdurige relaties met onze klanten hebben opgebouwd”, verduidelijkt Yves Van Meirvenne. “Onze L&D-adviseurs spelen daarbij een cruciale rol. Zij luisteren naar de behoeften van de klant en zoeken naar sectorgerichte opleidingen of vaardigheidstrainingen die daarop aansluiten. In samenwerking met vakverenigingen, docenten en andere experts ontwikkelen onze opleidingscoördinatoren hoogwaardige programma’s, gebaseerd op de nieuwste trends en technologieën in de haven- en logistieke sector.”

Wat Portilog nog onderscheidt is de voortdurende inspanning om opleidingen aan te passen aan veranderende behoeften en doelen van hun klanten. Zo kunnen hun werknemers voorop blijven lopen in hun vakgebied en beschikken over de meest relevante kennis en vaardigheden.

“Een belangrijke verandering die momenteel plaatsvindt in de haven- en logistieke sector, is de implementatie van het strategisch meerjarenplan MASP-C van de EU, gericht op de ontwikkeling van elektronische douanesystemen in heel Europa. In lijn met dit initiatief organiseren we samen met experts van de Douane infosessies en ontwikkelen we opleidingen zodat havengebruikers de veranderingen naadloos kunnen integreren in hun dagelijkse praktijk.”

Kortom, in een voortdurend evoluerende wereld, is leren en ontwikkelen cruciaal om ondernemingen succesvol en concurrerend te houden.

Yves Van Meirvenne
Yves Van Meirvenne (c) Portilog
Van Meirvenne: “Investeren in opleiding houdt organisaties vitaal” – Flows

Van Meirvenne: “Investeren in opleiding houdt organisaties vitaal”

Interview, Mensen
Te gast
Volwassen studenten volgen opleiding via Portilog.
Volwassen studenten volgen opleiding via Portilog. © Portilog

In de jubileumeditie van ons magazine hebben we de bedrijven in de maritieme en logistieke sector de kans geboden om zich in de kijker te stellen. Directeur van Portilog Yves Van Meirvenne licht het belang toe van opleiding voor een slagkrachtige organisatie.

In de huidige arbeidsmarkt en economische context staan organisaties voor de uitdaging om wendbaar te blijven en toptalent aan te trekken. Learning & Development (L&D), oftewel opleiden en trainen, is hierbij van onschatbare waarde. Het vormt niet alleen een schild tegen kennisverlies, maar speelt ook een centrale rol in organisatorisch succes, onderstreept Yves Van Meirvenne, directeur van Portilog.

“Bedrijven die investeren in de professionele en persoonlijke groei van hun medewerkers behouden een voorsprong en houden teams gemotiveerd. Levenslang leren fungeert hierbij als zuurstof voor organisaties; het houdt ze vitaal en klaar voor de toekomst”, aldus Yves Van Meirvenne. Het stimuleren van een leercultuur binnen organisaties is een gedeelde verantwoordelijkheid. HR-professionals moeten opleidingsplannen opmaken die organisatiedoelen en werknemersverwachtingen op elkaar afstemmen. Tegelijkertijd spelen werknemers een cruciale rol in hun eigen groei.

Strategische partner

Met meer dan 70 jaar ervaring als opleidingscentrum voor de haven- en logistieke sector is Portilog een strategische partner bij uitstek. “Al meer dan 70 jaar zijn we volledig toegewijd aan de sector, waarbij we langdurige relaties met onze klanten hebben opgebouwd”, verduidelijkt Yves Van Meirvenne. “Onze L&D-adviseurs spelen daarbij een cruciale rol. Zij luisteren naar de behoeften van de klant en zoeken naar sectorgerichte opleidingen of vaardigheidstrainingen die daarop aansluiten. In samenwerking met vakverenigingen, docenten en andere experts ontwikkelen onze opleidingscoördinatoren hoogwaardige programma’s, gebaseerd op de nieuwste trends en technologieën in de haven- en logistieke sector.”

Wat Portilog nog onderscheidt is de voortdurende inspanning om opleidingen aan te passen aan veranderende behoeften en doelen van hun klanten. Zo kunnen hun werknemers voorop blijven lopen in hun vakgebied en beschikken over de meest relevante kennis en vaardigheden.

“Een belangrijke verandering die momenteel plaatsvindt in de haven- en logistieke sector, is de implementatie van het strategisch meerjarenplan MASP-C van de EU, gericht op de ontwikkeling van elektronische douanesystemen in heel Europa. In lijn met dit initiatief organiseren we samen met experts van de Douane infosessies en ontwikkelen we opleidingen zodat havengebruikers de veranderingen naadloos kunnen integreren in hun dagelijkse praktijk.”

Kortom, in een voortdurend evoluerende wereld, is leren en ontwikkelen cruciaal om ondernemingen succesvol en concurrerend te houden.

Yves Van Meirvenne
Yves Van Meirvenne (c) Portilog