Daarom koos Dirk Lambrechts voor een carrière in de logistiek

Flowsmagazine, Mensen
Koen Dejaeger
De studio op de redactie van Flows in Antwerpen
De studio op de redactie van Flows in Antwerpen © ProMedia

In ons Flowsmagazine rond opleiding en carrière, wilden we weten waarom iemand aan een opleiding of een carrière in de logistiek begint. Dat was het uitgangspunt van een kort interview met acht personen. U leest hier het verhaal van Dirk Lambrechts, zij-instromer en keyaccountmanager VIL.

Onder de deelnemers voor de getuigenissen bevinden zich (werk)studenten, pas afgestudeerden, trainees en een zij-instromer. Dat leverde heel diverse verhalen en leuke inzichten op. En over één ding zijn ze het allemaal eens: de logistieke sector is een veelzijdige en internationale omgeving waar er veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst liggen. Dirk Lambrechts, is de zij-instromer. Hij is nu keyaccountmanager VIL en licht zijn keuze toe.

Waarom heb je voor een opleiding/carrière in de logistiek gekozen?

“Logistiek is overal en zonder logistiek en supplychain is er niks. Je kan bijvoorbeeld zoveel onderdelen hebben als je wil, maar als ze niet op hun plaats terechtkomen, dan heb je er niks aan. Het is de doorslaggevende factor in veel elementen van het leven, dat maakt het zo boeiend. Daarnaast had ik ook een bijzondere interesse voor Antwerpen als wereldhaven.”

Wat zijn voor jou de troeven?

“Er is elke dag wel iets anders te beleven. Je hebt zaken die je meteen kunt aanpassen en waarvan je meteen het resultaat ziet, maar er zijn ook zaken die je op de lange termijn doet. Daarnaast kom je met heel de wereld in contact, van het kleinste dorpje in België tot de metropool New York. De logistiek is dus ook een heel internationale omgeving.”

Welke zijn de uitdagingen?

“Uiteraard zijn er de bekende uitdagingen zoals duurzaamheid en ook congestie, dat laatste speelt erg in Antwerpen. Ook de digitalisering blijft een belangrijk punt, net als alle toepassingen van artificiële intelligentie. Gelukkig stel ik vast dat een heleboel partijen in de logistiek goed begrepen hebben waar ze voor staan en al de nodige stappen zetten om die uitdagingen het hoofd te bieden.”

Welke richting wil je uit?

“Ik ben aan de slag gegaan bij VIL vanwege het innovatieve. Zoals in elke sector is stilstaan achteruitgaan. In de logistiek moet je elke dag opnieuw innoveren en alle bedrijven mee op die trein krijgen. Soms is de logistiek wel een conservatieve sector en moet je sommige ondernemers wat meer mee trekken in de vernieuwing, maar eens je ze mee hebt, zijn het de fijnste partners om mee samen te werken.”

Heb je nog een persoonlijke boodschap?

“Als persoonlijke boodschap wil ik hetzelfde benadrukken: je moet blijven innoveren. Weet dat je nooit te oud bent om te innoveren of dingen te veranderen. Stappen vooruit zetten kun je op elke leeftijd.”

Daarom koos Dirk Lambrechts voor een carrière in de logistiek – Flows

Daarom koos Dirk Lambrechts voor een carrière in de logistiek

Flowsmagazine, Mensen
Koen Dejaeger
De studio op de redactie van Flows in Antwerpen
De studio op de redactie van Flows in Antwerpen © ProMedia

In ons Flowsmagazine rond opleiding en carrière, wilden we weten waarom iemand aan een opleiding of een carrière in de logistiek begint. Dat was het uitgangspunt van een kort interview met acht personen. U leest hier het verhaal van Dirk Lambrechts, zij-instromer en keyaccountmanager VIL.

Onder de deelnemers voor de getuigenissen bevinden zich (werk)studenten, pas afgestudeerden, trainees en een zij-instromer. Dat leverde heel diverse verhalen en leuke inzichten op. En over één ding zijn ze het allemaal eens: de logistieke sector is een veelzijdige en internationale omgeving waar er veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst liggen. Dirk Lambrechts, is de zij-instromer. Hij is nu keyaccountmanager VIL en licht zijn keuze toe.

Waarom heb je voor een opleiding/carrière in de logistiek gekozen?

“Logistiek is overal en zonder logistiek en supplychain is er niks. Je kan bijvoorbeeld zoveel onderdelen hebben als je wil, maar als ze niet op hun plaats terechtkomen, dan heb je er niks aan. Het is de doorslaggevende factor in veel elementen van het leven, dat maakt het zo boeiend. Daarnaast had ik ook een bijzondere interesse voor Antwerpen als wereldhaven.”

Wat zijn voor jou de troeven?

“Er is elke dag wel iets anders te beleven. Je hebt zaken die je meteen kunt aanpassen en waarvan je meteen het resultaat ziet, maar er zijn ook zaken die je op de lange termijn doet. Daarnaast kom je met heel de wereld in contact, van het kleinste dorpje in België tot de metropool New York. De logistiek is dus ook een heel internationale omgeving.”

Welke zijn de uitdagingen?

“Uiteraard zijn er de bekende uitdagingen zoals duurzaamheid en ook congestie, dat laatste speelt erg in Antwerpen. Ook de digitalisering blijft een belangrijk punt, net als alle toepassingen van artificiële intelligentie. Gelukkig stel ik vast dat een heleboel partijen in de logistiek goed begrepen hebben waar ze voor staan en al de nodige stappen zetten om die uitdagingen het hoofd te bieden.”

Welke richting wil je uit?

“Ik ben aan de slag gegaan bij VIL vanwege het innovatieve. Zoals in elke sector is stilstaan achteruitgaan. In de logistiek moet je elke dag opnieuw innoveren en alle bedrijven mee op die trein krijgen. Soms is de logistiek wel een conservatieve sector en moet je sommige ondernemers wat meer mee trekken in de vernieuwing, maar eens je ze mee hebt, zijn het de fijnste partners om mee samen te werken.”

Heb je nog een persoonlijke boodschap?

“Als persoonlijke boodschap wil ik hetzelfde benadrukken: je moet blijven innoveren. Weet dat je nooit te oud bent om te innoveren of dingen te veranderen. Stappen vooruit zetten kun je op elke leeftijd.”