Kandidaten Flows Rookie of the Year: Laurent Moyersoen (NxtPort)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Onder de noemer ‘Rookie of the year’ zet Flows tijdens Transport & Logistics jong talent in de logistieke sector in de kijker. De winnaar wordt gekozen op 17 oktober. Deze week stellen we de genomineerden voor. Vandaag: Laurent Moyersoen van NxtPort.

Laurent Moyersoen (25) trad in december 2017 in dienst bij het Antwerpse datadeelplatform NxtPort, waar hij werkt als customs productmanager.

Waarom heeft NxtPort jou genomineerd?

“Ik ben bij NxtPort in dienst sinds de beginperiode van het bedrijf, zo’n twee jaar geleden. Ondanks mijn jonge leeftijd en beperkte ervaring – na de schoolbanken was ik amper enkele maanden bij 3M in dienst toen ik de overstap maakte naar NxtPort – heb ik toch een aandeel gehad in de groei van het platform, bijvoorbeeld door de Import Consignment API in de markt te helpen zetten, of het CCRM-project op te volgen. Van de vorige CEO Daniel Lievens kreeg ik al vroeg vrij veel verantwoordelijkheid. Dit wordt zo verdergezet door de huidige CEO Geert De Wilde. Bij de developers heb ik wel wat leeftijdgenoten, binnen het managementteam ligt de gemiddelde leeftijd hoger.”

Welke opleiding heb je gevolgd?

“De bacheloropleiding Logistiek Management aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG). Medegenomineerde Jasper Geerts was een klasgenoot. We hebben nog samen stage gelopen en deelgenomen aan een hackathon. Tijdens de opleiding groeide mijn interesse voor de innovatieve projecten en datatoepassingen, meer dan het puur operationele. Op die manier kun je een bijdrage leveren voor de hele community, niet enkel voor de commerciële belangen van één bedrijf. Bij KdG werken we met NxtPort mee aan het vak digitalisering, maar we werken ook samen met de Universiteit Antwerpen en Antwerp Management School.”

Hoe schat je de interesse in haven en/of logistiek in bij leeftijdgenoten?

“NxtPort kan rekenen op veel interesse van jongeren, bleek onlangs nog op de stageavond bij KdG. Daar kwamen een achttal studenten zich spontaan aanmelden voor een stageplaats. Voor de brede sector is het plaatje ingewikkelder. Er is veel werk in de haven, waardoor nieuwkomers kieskeurig kunnen zijn en werkgevers zich dus extra aantrekkelijk moeten presenteren. Op dat vlak is er nog werk. De haven is nog te veel een club van oudere blanke mannen. Idealiter nemen zij een jonge high potential aan hun zijde om zich door die jongere te laten uitdagen. Zo innoveer je en motiveer je die jongeren, omdat ze zien dat er voor hen ook doorgroeikansen zijn. Maar we zijn er nog niet. Onlangs hadden we in ons kantoor in innovatiehub The Beacon een beroepsvereniging over de vloer, die opmerkte dat we toch wel veel jongeren in huis hadden.”

Hoe zou je droomjob eruit zien?

“Mijn huidige baan lijkt er al sterk op. Een droomjob is voor mij een job waarbij je vrijheid hebt en aan het einde van de dag het gevoel krijgt dat je toegevoegde waarde hebt gecreëerd die ook de maatschappij en de community ten goede komt. Niet het commerciële primeert, maar wel de zoektocht naar efficiëntie en meer kwaliteit.”

Wat zou een onderscheiding als Rookie van het jaar voor jou betekenen?

“Het zou een hele erkenning zijn, een bevestiging van mijn inzet. Ik zou vooral erg dankbaar zijn en hoop vooral dat een dergelijke prijs ook anderen enthousiast maakt om zich te engageren en het verschil te maken voor de maatschappij en de sector.”

Keynote Generatiemanagement

Wil u erbij zijn als deze unieke prijs wordt uitgedeeld? Dat kan. De prijs wordt uitgereikt tijdens een Flows ontbijtevent op de derde dag van de beurs Transport & Logistics. Keynotespreker is Ann Schils, director Operations Antwerpen-Limburg bij Randstad. Zij deelt haar inzichten over generatiemanagement, of hoe u succesvol jongeren integreert in uw team of bedrijf. Inschrijven kan hier. Warm aanbevolen!

Michiel Leen