Directieteam MSC Belgium trakteert op 'paella van de chef'

De 'charity month' van rederij MSC bereikt stilaan haar kookpunt. Bij MSC in Antwerpen nemen ze dat letterlijk: directeurs Patrick Van Dessel, Gert Dreesen en CEO Marc Beerlandt kropen achter het fornuis en bereidden paella voor 180 medewerkers.

De maand november staat bij MSC in het teken van het goede doel. De MSC Foundation zamelt geld in voor de heropbouw na de ramp op de Bahama's. Ook in Antwerpen tonen de medewerkers van de rederij hun goede hart. De activiteiten naderen stilaan hun hoogtepunt, met morgen de tweede editie van de afterworkparty 'Overstag.'

Deze woensdagmiddag was het de beurt aan CEO Marc Beerlandt (op foto tweede links) en zijn directieteam om de handen uit de mouwen te steken: samen met CFO Patrick Van Dessel, CIO Gert Dreesen en directieassistente Anita Wendrickx bereidde hij paella voor 180 MSC-medewerkers die daarvoor tien euro per bord veil hadden. "Het is mooi om te zien hoe mensen bij elkaar komen rond een gezamenlijk doel", zegt Beerlandt. "De initiatieven komen ook van de medewerkers. Ik kan het iedereen aanraden."

Directie aan het fornuis 

Vandaag steekt dus ook de directie de handen uit de mouwen. Beerlandt zelf was vanochtend nog op weg naar de vishandel. "De ingrediënten zijn we her en der gaan 'afluizen' bij verschillende leveranciers. Vooral de collega's zijn hobbykoks: Patrick deed al mee met het tv-programma 'Komen eten', Gert heeft ervaring als foerageerkok bij de jeugdbeweging."

Afterwork 

De liefdadigheidsmaand bij MSC sluit morgenavond af met de afterworkparty 'Overstag'. Inmiddels werden al 1.600 inschrijvingen geregistreerd. "Dit wordt stilaan een event van de hele maritieme sector in Antwerpen, het gaat niet enkel om MSC. Verschillende bedrijven hebben onze acties gesponsord", besluit Beerlandt. De totaalopbrengst wordt bekend na afloop van de festiviteiten. 

Naast hulp voor de Bahama's zamelt MSC in Antwerpen ook geld in voor Tejo en Den Engel, twee initiatieven in de hulpverlening voor jongeren in nood. De gemiddelde leeftijd in het bedrijf is ongeveer dertig, wat de keuze voor het onderwerp mee verklaart. Intussen kregen de Antwerpenaren al complimenten van MSC-eigenaar Aponte.  

En het geheim van een goede paella? "De timing is alles, vooral het moment waarop je de rijst toevoegt", lacht Beerlandt. 

Michiel Leen