MSC Belgium gaat maand lang voluit voor goede doelen

November is 'Charity Month' bij MSC. De rederij zamelt in al haar filialen geld in voor humanitaire steun na de ramp op de Bahama's. De vestiging in Antwerpen laat zich niet onbetuigd en mikt op zo'n 25.000 euro opbrengst, ook voor lokale doelen.

Alle afdelingen van de Antwerpse MSC-vestiging zetten zich deze maand in voor het goede doel. "Het gamma aan activiteiten is zeer breed", zegt hr-verantwoordelijke Elena Secuianu. "Van soep of wafeltjes verkopen over stadswandelingen, een initiatie boogschieten tot een comedy-avond. De verschillende afdelingen zamelen elk op hun manier geld in. Het hoogtepunt van deze maand voor de liefdadigheid is de tweede editie van ons afterwork-event 'Overstag.' De opbrengst ervan gaat naar steun voor de Bahama's. De overkoepelende MSC Foundation zamelt in alle filialen geld in om de getroffen regio er weer bovenop te helpen, na een oproep van MSC-directeur Diego Aponte. Dichter bij huis zamelen we ook middelen in voor Theo en vzw Den Engel, twee organisaties die zich inzetten voor jongeren die door een moeilijke periode gaan." 

25.000 euro 

De actie van dit jaar is het vervolg op de spontaan ontstane eerste editie van 'Overstag' van vorig jaar. De hele liefdadigheidsmaand heeft een hoog bottom-upgehalte. Na een initiële oproep voor ideeën kon elk departement een activiteit indienen. "Het is leuk om te zien hoe zoiets spontaan bloeit. Je leert je collega's ook eens op een andere manier kennen en komt in contact met mensen die je anders maar zelden ziet. Vergeet niet dat hier toch 350 mensen werken", zegt Secuianu. Zelfs directeur Marc Beerlandt laat zich niet onbetuigd en kruipt weldra achter het fornuis om voor heel zijn Antwerpse team paella te bereiden. Het bedrijf hoopt tussen de 20.000 en de 25.000 euro op te halen. 

Voor het afsluitende event Overstag mikt MSC op 1.500 deelnemers. Inschrijven kan hier

Michiel Leen