Bestuur ASV vervrouwelijkt met Annelies de Jongh en Catrien Scheers

Twee vrouwelijke nieuwkomers in de raad van bestuur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging ASV. Annelies de Jongh (ICL) en Catrien Scheers (Fast Lines) treden toe, Thierry Van Oosterwycks mandaat is ten einde.

Nieuwe gezichten in de raad van bestuur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging ASV, zo meldt het Staatsblad: Annelies de Jongh, supply chain director Europe by ICL (foto) en Catrien Scheers, directeur bij Fast Lines, zorgen voor de vrouwelijke touch. Bij de nieuwkomers verder ook Michael D'haemer, general manager bij Euro Nordic Agencies, Thomas Verbeke van Ocean Network Express en Marc Vervoort van Hamburg Süd. De mandaten van de nieuwe bestuursleden hebben een duur van drie jaar. Via coöptatie werd Marc De Kesel, vice managing director bij Cosco, herbenoemd voor een jaar. Gert Mattheussen van UAB Eurochem Logistics International is ook gecoöpteerd. ASV-voozitter Philippe Oyen werd voor drie jaar herbenoemd. Thierry Van Oosterwyck verlaat de raad van bestuur van ASV.

Vervanging

"Door de mandaten een duur van drie jaar te geven, krijg je op gezette tijden een vernieuwing van een deel van het bestuur", zegt ASV-directeur Eddy Wouters. "De groep telt in zijn geheel steeds zo'n twintig leden. Het aantal nieuwe benoemingen dat werd beslist op de raad van bestuur begin april, lijkt een uitbreiding te suggereren, maar dat is niet het geval. Het gaat om de formele bekrachtiging voor de vervanging van mensen die al eerder uit het bestuur traden. De instap van de nieuwkomers sluit niet altijd meteen aan op de uitstap van de voorgangers."

Michiel Leen