Portilog kijkt in de toekomst op klantenevent

Met een klantenevent sloot Portilog woensdagavond het opleidingsjaar af. Het werd vooral een vooruitblik naar volgend 'schooljaar' met VDAB-baas Fons Leroy. Die pleitte andermaal voor permanent leren. Een boodschap waar Portilog wel pap van lust.

Met de intrede van de coöperatieve vennootschap Skilliant – met de merken SBM en Escala – als nieuwe aandeelhouder van Portilog, was het voorbije opleidingsjaar een bijzonder jaar. Toch werd op het klantenevent vooral vooruit gekeken. Zo wees Brigitte Wouters op de start van het nieuwe 'learning management system', waarmee alle cursisten een platform krijgen om digitaal hun traject op te volgen en lesmateriaal te vinden. Daarnaast werd ook gewezen op de cluster douaneopleidingen die vanaf nu allemaal beantwoorden aan de vereisten van het EU-framework.

Diploma

Keynotespeaker Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB, kwam de genodigden wijzen op de vele veranderingen die onze arbeidsmarkt vandaag kleuren. "De tijd dat je een beroep leert en dat een leven lang uitoefent, ligt ver achter ons", pleitte Leroy. "Vandaag is een diploma nog slechts een tijdelijk gegeven dat je helpt bij de intrede op de arbeidsmarkt. Daarna zal iedereen steeds moeten blijven bijleren en zich ontwikkelen."

Permanent leren

Dat biedt opleidingsinstellingen zoals Portilog mooie perspectieven. Want volgens Leroy zal het belangrijk zijn om werknemers zich goed te laten voelen in dat permanente leren. Kansen krijgen om zich te ontplooien en levenslang te leren, moeten volgens hem basiselementen worden in het welbevinden van werknemers.

Bart Timperman