Nieuwe ‘Breakbulk basisopleiding’ uitgetest bij Zuidnatie

Flowsmagazine, Mensen
Julie Desmet
Stéphanie Feys
Stéphanie Feys, managing director van Zuidnatie © Dries Luyten

Na het eerdere succes van de uitgebreide opleiding ‘Masterclass Breakbulk’, lanceert het opleidingscentrum Portilog op vraag van de sector op 22 april 2024 een verkorte versie van die cursus over stukgoed. Recent ging de gloednieuwe ‘Breakbulk basisopleiding’ al intern voor medewerkers van de Antwerpse logistieke speler Zuidnatie in première.

De ‘Masterclass Breakbulk’ schoot in 2012 uit de startblokken en was jarenlang een vaste waarde in het scholingsaanbod van Portilog, het onafhankelijk opleidingscentrum van en voor de havengebonden en logistieke sector in Antwerpen. De masterclass-opleiding gaf een overkoepelend beeld van alle aspecten van de stukgoedmarkt terwijl de basisopleiding een gebald overzicht biedt van de stukgoedmarkt en haar stakeholders.

Telkens andere locatie

Stéphanie Feys, maniging director van Zuidnatie, volgde de eerste lessenreeks van ‘Masterclass Breakbulk’ in 2012. “Ik stond aan het begin van mijn carrière bij Zuidnatie en was toen als hr-verantwoordelijke aan de slag. De cursus werd door een team van experten uit de havensector gegeven. Zij kwamen vanuit de praktijk passioneel vertellen over thema’s zoals staalverscheping, havenarbeid, de maritieme regelgeving en gaven andere elementaire kennis van de markt mee”, vertelt ze. “De masterclass-opleiding was niet alleen een inhoudelijk sterke opleiding, maar ze bood ook netwerkkansen. De cursus vond wekelijks op een andere locatie plaats bij een bedrijf in de haven, met aansluitend een rondleiding. Die variatie creëerde een totaalbeleving.”

Zuidnatie helpt op zijn beurt graag om breakbulkopleidingen te promoten. “Vanuit onze expertise in stukgoed leverden we voor de ‘Masterclass Breakbulk’ een lesgever en stelden we onze breakbulkterminal aan het Churchilldok ter beschikking voor een rondleiding”, vertelt ze. “Opleiding is van groot belang om de kennisoverdracht in de breakbulksector te bewaken”, benadrukt ze. “De expertise in het verschepen van stukgoed verdwijnt stilaan in onze haven. We helpen Portilog dan ook graag en waar mogelijk met het overbrengen van kennis.”

Bedrijfsopleiding

In de gloednieuwe verkorte ‘Breakbulk basisopleiding’ krijgen cursisten een overzicht van de breakbulkmarkt en haar stakeholders, de rol van breakbulk in de haven, de haventechnologie en de organisatie van havenarbeid. De nieuwe opleiding gaat officieel pas in april 2024 van start, maar ging intussen al twee keer bij Zuidnatie intern door. “We hebben de laatste jaren veel nieuwe jonge medewerkers aangetrokken. Om hen kennis te laten maken met de stukgoedmarkt, stelde Portilog voor om de basisopleiding incompany op maat van ons bedrijf te organiseren. De docent is Erik Adriaenssens, managing director van de Antwerpse scheepsagent Boeckmans. Hij heeft een zeer grote kennis van zaken”, vertelt Feys.

De eerste reacties waren alvast positief. “Onze collega’s waren heel enthousiast”, zegt ze. “Diegenen die nog weinig ervaring hebben in de stukgoedsector, vonden het een inhoudelijk sterke cursus en hebben veel opgestoken tijdens de les. Onze meer ervaren collega’s vonden het dan weer een goede opfrisser. Dankzij de opleiding in groepsverband, leren onze mensen elkaar ook beter kennen en weten ze bij wie ze terechtkunnen met hun vragen.”

Praktisch

De ‘Breakbulk basisopleiding’ richt zich niet alleen tot scheepsagenten en expediteurs, maar is geschikt voor iedereen die met breakbulk in contact komt. Na de opleiding kan men kennis verder opbouwen ‘on the job’.

Wanneer? De ‘Breakbulk basisopleiding’ start op 22 april 2024 en omvat twee klassikale sessies van 18.30 uur tot 21.00 uur en een digitaal examen van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Waar? BluePoint, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem

Surf naar portilog.be voor het volledige studieprogramma, de lesdata en de inschrijfvoorwaarden.

Nieuwe ‘Breakbulk basisopleiding’ uitgetest bij Zuidnatie – Flows

Nieuwe ‘Breakbulk basisopleiding’ uitgetest bij Zuidnatie

Flowsmagazine, Mensen
Julie Desmet
Stéphanie Feys
Stéphanie Feys, managing director van Zuidnatie © Dries Luyten

Na het eerdere succes van de uitgebreide opleiding ‘Masterclass Breakbulk’, lanceert het opleidingscentrum Portilog op vraag van de sector op 22 april 2024 een verkorte versie van die cursus over stukgoed. Recent ging de gloednieuwe ‘Breakbulk basisopleiding’ al intern voor medewerkers van de Antwerpse logistieke speler Zuidnatie in première.

De ‘Masterclass Breakbulk’ schoot in 2012 uit de startblokken en was jarenlang een vaste waarde in het scholingsaanbod van Portilog, het onafhankelijk opleidingscentrum van en voor de havengebonden en logistieke sector in Antwerpen. De masterclass-opleiding gaf een overkoepelend beeld van alle aspecten van de stukgoedmarkt terwijl de basisopleiding een gebald overzicht biedt van de stukgoedmarkt en haar stakeholders.

Telkens andere locatie

Stéphanie Feys, maniging director van Zuidnatie, volgde de eerste lessenreeks van ‘Masterclass Breakbulk’ in 2012. “Ik stond aan het begin van mijn carrière bij Zuidnatie en was toen als hr-verantwoordelijke aan de slag. De cursus werd door een team van experten uit de havensector gegeven. Zij kwamen vanuit de praktijk passioneel vertellen over thema’s zoals staalverscheping, havenarbeid, de maritieme regelgeving en gaven andere elementaire kennis van de markt mee”, vertelt ze. “De masterclass-opleiding was niet alleen een inhoudelijk sterke opleiding, maar ze bood ook netwerkkansen. De cursus vond wekelijks op een andere locatie plaats bij een bedrijf in de haven, met aansluitend een rondleiding. Die variatie creëerde een totaalbeleving.”

Zuidnatie helpt op zijn beurt graag om breakbulkopleidingen te promoten. “Vanuit onze expertise in stukgoed leverden we voor de ‘Masterclass Breakbulk’ een lesgever en stelden we onze breakbulkterminal aan het Churchilldok ter beschikking voor een rondleiding”, vertelt ze. “Opleiding is van groot belang om de kennisoverdracht in de breakbulksector te bewaken”, benadrukt ze. “De expertise in het verschepen van stukgoed verdwijnt stilaan in onze haven. We helpen Portilog dan ook graag en waar mogelijk met het overbrengen van kennis.”

Bedrijfsopleiding

In de gloednieuwe verkorte ‘Breakbulk basisopleiding’ krijgen cursisten een overzicht van de breakbulkmarkt en haar stakeholders, de rol van breakbulk in de haven, de haventechnologie en de organisatie van havenarbeid. De nieuwe opleiding gaat officieel pas in april 2024 van start, maar ging intussen al twee keer bij Zuidnatie intern door. “We hebben de laatste jaren veel nieuwe jonge medewerkers aangetrokken. Om hen kennis te laten maken met de stukgoedmarkt, stelde Portilog voor om de basisopleiding incompany op maat van ons bedrijf te organiseren. De docent is Erik Adriaenssens, managing director van de Antwerpse scheepsagent Boeckmans. Hij heeft een zeer grote kennis van zaken”, vertelt Feys.

De eerste reacties waren alvast positief. “Onze collega’s waren heel enthousiast”, zegt ze. “Diegenen die nog weinig ervaring hebben in de stukgoedsector, vonden het een inhoudelijk sterke cursus en hebben veel opgestoken tijdens de les. Onze meer ervaren collega’s vonden het dan weer een goede opfrisser. Dankzij de opleiding in groepsverband, leren onze mensen elkaar ook beter kennen en weten ze bij wie ze terechtkunnen met hun vragen.”

Praktisch

De ‘Breakbulk basisopleiding’ richt zich niet alleen tot scheepsagenten en expediteurs, maar is geschikt voor iedereen die met breakbulk in contact komt. Na de opleiding kan men kennis verder opbouwen ‘on the job’.

Wanneer? De ‘Breakbulk basisopleiding’ start op 22 april 2024 en omvat twee klassikale sessies van 18.30 uur tot 21.00 uur en een digitaal examen van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Waar? BluePoint, Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem

Surf naar portilog.be voor het volledige studieprogramma, de lesdata en de inschrijfvoorwaarden.