Breakbulkwereld geeft officieus startschot Antwerp XL met BUSINESSrun

Video, Varia
Bart Meyvis
BUSINESSrun Antwerp XL 2023
BUSINESSrun Antwerp XL 2023 © Bart Meyvis

Al voor de dertiende keer werd in Antwerpen het startschot gegeven van de BUSINESSrun. Dat is de jaarlijkse loopwedstrijd voor het goede doel die georganiseerd wordt voor aanvang van breakbulkbeurs AntwerpXL.

Het was nog donker toen op woensdagochtend 29 november de eerste lopers arriveerden aan het Antwerpse havenhuis. In de striemende regen werden de benen opgewarmd en de lopers verdeeld over de twee loopafstanden: 4 en 9 kilometer. Na het startschot verdwenen een veertigtal lopers richting Scheldekaaien, de Antwerpse ochtendspits in.

“De BUSINESSrun is eigenlijk het echte startpunt van de eerste conferentiedag van breakbulkbeurs Antwerp XL”, zegt Jo Van der herten, keyaccountmanager Invest & Development bij Port of Antwerp-Bruges. “We doen dit al jaren samen met de breakbulkcommunity. Het is een traditie die we graag voortzetten en een leuke manier om onze internationale community te engageren om op een sportieve manier iets te doen voor een goed doel.”

Mentale problemen

De opbrengst van de BUSINESSrun gaat ook dit jaar weer integraal naar TEJO vzw. TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan voor jongeren tussen 10 en 20 jaar. “Wij geven anoniem en gratis ondersteuning aan jongeren die het moeilijk hebben”, zegt voorzitster van TEJO vzw Inge De Jonghe. “In de veertien jaar tijd dat we bestaan, hebben we al zo’n 16.000 jongeren begeleid. Het valt ons echt op dat er steeds meer jongeren mentale problemen hebben en die problemen worden ernstiger. We willen nu onder andere meer inzetten op preventie.”

“Dat we heel wat ondersteuning mogen ontvangen vanuit de havenwereld, doet ons enorm veel plezier”, zegt De Jonghe. “We doen alles op vrijwillige basis en als organisatie heb je toch al snel heel wat vaste kosten, dus voor ons is het erg fijn om af en toe donaties te ontvangen. Daarnaast is het erg belangrijk dat we ons verhaal kunnen vertellen aan een internationaal gezelschap, zoals deze ochtend tijdens de BUSINESSrun. Op die manier maken we misschien mensen warm om ook in andere landen projecten zoals dit op te starten.”

Breakbulkwereld geeft officieus startschot Antwerp XL met BUSINESSrun – Flows

Breakbulkwereld geeft officieus startschot Antwerp XL met BUSINESSrun

Video, Varia
Bart Meyvis
BUSINESSrun Antwerp XL 2023
BUSINESSrun Antwerp XL 2023 © Bart Meyvis

Al voor de dertiende keer werd in Antwerpen het startschot gegeven van de BUSINESSrun. Dat is de jaarlijkse loopwedstrijd voor het goede doel die georganiseerd wordt voor aanvang van breakbulkbeurs AntwerpXL.

Het was nog donker toen op woensdagochtend 29 november de eerste lopers arriveerden aan het Antwerpse havenhuis. In de striemende regen werden de benen opgewarmd en de lopers verdeeld over de twee loopafstanden: 4 en 9 kilometer. Na het startschot verdwenen een veertigtal lopers richting Scheldekaaien, de Antwerpse ochtendspits in.

“De BUSINESSrun is eigenlijk het echte startpunt van de eerste conferentiedag van breakbulkbeurs Antwerp XL”, zegt Jo Van der herten, keyaccountmanager Invest & Development bij Port of Antwerp-Bruges. “We doen dit al jaren samen met de breakbulkcommunity. Het is een traditie die we graag voortzetten en een leuke manier om onze internationale community te engageren om op een sportieve manier iets te doen voor een goed doel.”

Mentale problemen

De opbrengst van de BUSINESSrun gaat ook dit jaar weer integraal naar TEJO vzw. TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan voor jongeren tussen 10 en 20 jaar. “Wij geven anoniem en gratis ondersteuning aan jongeren die het moeilijk hebben”, zegt voorzitster van TEJO vzw Inge De Jonghe. “In de veertien jaar tijd dat we bestaan, hebben we al zo’n 16.000 jongeren begeleid. Het valt ons echt op dat er steeds meer jongeren mentale problemen hebben en die problemen worden ernstiger. We willen nu onder andere meer inzetten op preventie.”

“Dat we heel wat ondersteuning mogen ontvangen vanuit de havenwereld, doet ons enorm veel plezier”, zegt De Jonghe. “We doen alles op vrijwillige basis en als organisatie heb je toch al snel heel wat vaste kosten, dus voor ons is het erg fijn om af en toe donaties te ontvangen. Daarnaast is het erg belangrijk dat we ons verhaal kunnen vertellen aan een internationaal gezelschap, zoals deze ochtend tijdens de BUSINESSrun. Op die manier maken we misschien mensen warm om ook in andere landen projecten zoals dit op te starten.”