Injectie van 25 miljoen euro schraagt groeiambitie Van Moer Logistics

Nieuws, Warehousing
Yannick De Spiegeleir
Jo Van Moer (links) en Tom Bamelis (rechts)
Jo Van Moer (links) en Tom Bamelis (rechts) © Van Moer Logistics

Het stichterskoppel Jo Van Moer en Anne Verstraeten en de Antwerpse investeringsgroep Ackermans & van Haaren voeren een kapitaalsinjectie door van 25 miljoen euro in Van Moer Logistics. De forse investering moet de verdere groeiplannen ondersteunen.

Ackermans & van Haaren heeft in 2021 een deelneming verworven van 21,7% in Van Moer Logistics. Onder leiding van CEO Jo Van Moer en zijn managementteam is Van Moer Logistics de afgelopen jaren sterk gegroeid.

In 2023 werd een geconsolideerde omzet gerealiseerd van 327 miljoen euro (2021: 222 miljoen euro) en steeg de ebitda tot 32,8 miljoen euro (2021: 14,5 miljoen euro). Deze evolutie weerspiegelt de succesvolle toepassing van het onestopshop-model van Van Moer, dat niet alleen leidt tot grotere efficiëntie voor de klanten, maar ook aanzienlijke winst oplevert inzake duurzaamheid.

Overnames

De groei werd bovendien ondersteund door een aantal overnames in 2022, waaronder Groep Van Loon en Broekman Logistics Belgium Antwerp als voornaamste. Beide acquisities situeren zich in het Antwerpse havengebied en werden inmiddels succesvol geïntegreerd in Van Moer Logistics. In 2023 verkreeg Van Moer Logistics de uitbreiding van zijn concessie in de Haven van Brussel, waar het op termijn een logistieke hub van 100.000 m² wil uitbouwen.

Ondanks de verslechterende conjunctuur sinds de tweede jaarhelft 2023, heeft Van Moer Logistics ambitieuze plannen om zijn groei door te zetten. Ter financiering daarvan hebben Ackermans & van Haaren (AvH) Growth Capital en het stichterskoppel Jo Van Moer – Anne Verstraeten samen een kapitaalsverhoging doorgevoerd van in totaal 25 miljoen euro. Het deelnemingspercentage van AvH Growth Capital in Van Moer Logistics is na deze operatie gestegen tot 32,4%.

Gelijktijdig met deze kapitaalsverhoging heeft AvH Growth Capital 33,3% verworven in het kapitaal van Blue Real Estate. Deze vennootschap, opgericht in 2020 door de families Van Moer en Van Wellen, verhuurt 287.000 m² magazijnen verspreid over strategisch gelegen sites in het Antwerpse havengebied aan Van Moer Logistics. Hiermee investeert AvH bijkomend zo’n 41 miljoen euro in Van Moer Logistics.

Evenredig participeren

“De kapitaalverhoging in Van Moer Logistics zal toelaten het ondernemerschap van Jo Van Moer en zijn team om te zetten in nieuwe investeringen. Bovendien zal AvH voortaan op een evenredige manier participeren in vastgoed dat door Van Moer Logistics wordt geëxploiteerd. Wij waarderen de opening die de families Van Wellen en Van Moer voor ons hebben gemaakt en kijken uit naar een nieuw partnership voor de lange termijn”, zegt Tom Bamelis, lid van het executief comité van AvH.

Jo Van Moer, CEO van Van Moer Logistics, vult aan: “Het partnership met AvH is al sinds het begin een echte meerwaarde voor Van Moer Logistics. We zijn AvH dan ook erg dankbaar voor de bereidheid om onze ambitieuze groeiplannen verder te ondersteunen en kijken ernaar uit om deze samen te realiseren. Dat de samenwerking met AvH wordt uitgebreid door een participatie in het vastgoed dat Van Moer Logistics exploiteert, sterkt ons in de overtuiging dat we ook in de toekomst onze groei kunnen doorzetten.”

Vastgoed

Louis Van Wellen en Laurens Van Wellen: “De families Van Wellen zijn sinds 25 jaar gefocust op hun kernactiviteit, zijnde de ontwikkeling en verhuur van residentieel en logistiek vastgoed. We ondersteunen ten volle de instap van AvH in het vastgoed, wat voor een langetermijnverankering en partnership zorgt met de gebruiker Van Moer Logistics. Via de instap van AvH in het vastgoed kan er verder worden gebouwd aan de groei van de vastgoedportefeuille.”

Injectie van 25 miljoen euro schraagt groeiambitie Van Moer Logistics – Flows

Injectie van 25 miljoen euro schraagt groeiambitie Van Moer Logistics

Nieuws, Warehousing
Yannick De Spiegeleir
Jo Van Moer (links) en Tom Bamelis (rechts)
Jo Van Moer (links) en Tom Bamelis (rechts) © Van Moer Logistics

Het stichterskoppel Jo Van Moer en Anne Verstraeten en de Antwerpse investeringsgroep Ackermans & van Haaren voeren een kapitaalsinjectie door van 25 miljoen euro in Van Moer Logistics. De forse investering moet de verdere groeiplannen ondersteunen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Profiteer deze maand van 40% korting op een Flows abonnement en lees Flows voor slechts 17,40 29,00 per maand.

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login