Portilog biedt nu ook opleidingen aan op Linkeroever

Nieuws, Havens
Koen Dejaeger
Peter Van de Putte (MLSO) en Yves Van Meirvenne (Portilog)
Peter Van de Putte (MLSO) en Yves Van Meirvenne (Portilog) © Portilog

Portilog, het opleidingscentrum voor haven- en logistieke professionals, biedt voortaan ook opleidingen aan in de Waaslandhaven. Gezien de uitgebreide havenactiviteiten op Linkeroever, spreekt Portilog van een strategische keuze om tegemoet te komen aan de vereisten van de logistieke sector.

Voor de opleidingen op Linkeroever heeft Portilog een geschikte locatie gevonden in het gebouw van de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO), gelegen aan het Sint-Paulusplein 27 in Kallo. Voor Portilog is het een strategische keuze om opleidingen te geven in de Waaslandhaven, volgens het centrum het “epicentrum van internationale handel”.

“Het zorgvuldig samengestelde aanbod is helemaal afgestemd op de specifieke behoeften van lokale professionals”, zegt Yves Van Meirvenne, directeur van Portilog. “Denk aan starterscursussen over essentiële onderwerpen zoals bill of lading, Incoterms 2020, douane en accijnzen. Deze gerichte aanpak, met focus op lokale expertise, vormt de kern van Portilogs missie.”

“Met de komst van een opleidingslocatie in Kallo verbeteren we niet alleen de bereikbaarheid voor de medewerkers in de Waaslandhaven, maar stimuleren we ook hun individuele groei en het welzijn van de hele supplychain. In de nabije toekomst zal het basisaanbod nog verder worden uitgebreid met andere relevante opleidingen voor de regio. Daarbij zal de focus liggen op scheepvaart, expeditie, logistiek en douane. Die opleidingen worden aangevuld met vaardigheidstrainingen die specifiek gericht zijn op de behoeften van de sector, in samenwerking met onze partner SBM”, aldus Van Meirvenne.

Steun MLSO

Voor de opleidingen van Portilog stelt MLSO zijn kantoorgebouw ter beschikking. “Portilogs keuze voor de Waaslandhaven is een belangrijke meerwaarde voor onze havenmedewerkers”, benadrukt Peter Van de Putte, directeur van MLSO. “Hierdoor krijgen ze eenvoudiger toegang tot relevante opleidingen in hun eigen werkomgeving. Bovendien versterkt het aanbod de positie van de Waaslandhaven als aantrekkelijke economische pool. We stellen dan ook graag een ruimte ter beschikking in ons kantoor in Kallo, het hart van de Waaslandhaven.”

Portilog blijft daarnaast verankerd op zijn vertrouwde plekken in Antwerpen (Cepa), Berchem (BluePoint), Gent (SBM Campus) en Zeebrugge (ABC-toren).

Portilog biedt nu ook opleidingen aan op Linkeroever – Flows

Portilog biedt nu ook opleidingen aan op Linkeroever

Nieuws, Havens
Koen Dejaeger
Peter Van de Putte (MLSO) en Yves Van Meirvenne (Portilog)
Peter Van de Putte (MLSO) en Yves Van Meirvenne (Portilog) © Portilog

Portilog, het opleidingscentrum voor haven- en logistieke professionals, biedt voortaan ook opleidingen aan in de Waaslandhaven. Gezien de uitgebreide havenactiviteiten op Linkeroever, spreekt Portilog van een strategische keuze om tegemoet te komen aan de vereisten van de logistieke sector.

Voor de opleidingen op Linkeroever heeft Portilog een geschikte locatie gevonden in het gebouw van de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO), gelegen aan het Sint-Paulusplein 27 in Kallo. Voor Portilog is het een strategische keuze om opleidingen te geven in de Waaslandhaven, volgens het centrum het “epicentrum van internationale handel”.

“Het zorgvuldig samengestelde aanbod is helemaal afgestemd op de specifieke behoeften van lokale professionals”, zegt Yves Van Meirvenne, directeur van Portilog. “Denk aan starterscursussen over essentiële onderwerpen zoals bill of lading, Incoterms 2020, douane en accijnzen. Deze gerichte aanpak, met focus op lokale expertise, vormt de kern van Portilogs missie.”

“Met de komst van een opleidingslocatie in Kallo verbeteren we niet alleen de bereikbaarheid voor de medewerkers in de Waaslandhaven, maar stimuleren we ook hun individuele groei en het welzijn van de hele supplychain. In de nabije toekomst zal het basisaanbod nog verder worden uitgebreid met andere relevante opleidingen voor de regio. Daarbij zal de focus liggen op scheepvaart, expeditie, logistiek en douane. Die opleidingen worden aangevuld met vaardigheidstrainingen die specifiek gericht zijn op de behoeften van de sector, in samenwerking met onze partner SBM”, aldus Van Meirvenne.

Steun MLSO

Voor de opleidingen van Portilog stelt MLSO zijn kantoorgebouw ter beschikking. “Portilogs keuze voor de Waaslandhaven is een belangrijke meerwaarde voor onze havenmedewerkers”, benadrukt Peter Van de Putte, directeur van MLSO. “Hierdoor krijgen ze eenvoudiger toegang tot relevante opleidingen in hun eigen werkomgeving. Bovendien versterkt het aanbod de positie van de Waaslandhaven als aantrekkelijke economische pool. We stellen dan ook graag een ruimte ter beschikking in ons kantoor in Kallo, het hart van de Waaslandhaven.”

Portilog blijft daarnaast verankerd op zijn vertrouwde plekken in Antwerpen (Cepa), Berchem (BluePoint), Gent (SBM Campus) en Zeebrugge (ABC-toren).