Duurzaamheidsprijs Port of Antwerp focust op gezondheid en welzijn

De Sustainability Award 2021 van Havenbedrijf Antwerpen legt de focus op initiatieven die welzijn en gezondheid voorop plaatsen. De rapportering krijgt ook een nieuw, overzichtelijker jasje aangemeten.

De inschrijvingen voor de derde Sustainability Award van Havenbedrijf Antwerpen, Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) en Alfaport Voka beginnen weliswaar pas in januari 2021, maar deze maandagochtend gaf het Havenbedrijf de havencommunity al een inkijk in de manier waarop die campagne zal verlopen. Bernard Moyson, voorzitter van Alfaport Voka, kondigt aan dat de focus van de award dit jaar ligt op gezondheid en welzijn. De impact van de COVID-19-pandemie zal aan die onderwerpskeuze niet vreemd zijn. 

Het was rederij CMB die de tweede Sustainability Award op haar naam schreef.

Ook voor kleine bedrijven

De duurzaamheidsdoelstelling kan door de kandidaten evenwel zeer breed worden ingevuld. Gezondheid en welzijn, de derde Sustainable Development Goal (SDG) uit de ranking van de Verenigde Naties, kan thema's omvatten als: veiligheid en welzijn op het werk, het terugdringen van geluidsoverlast of luchtverontreiniging, of zelfs het verhogen van de weerbaarheid bij medewerkers. Het Havenbedrijf is daarbij vooral geïnteresseerd in initiatieven waarbij bedrijven partnerships aangaan om hun duurzaamheidsdoelen te verwezenlijken. Moyson roept ook kleine bedrijven uit de havencommunity op om hun duurzaamheidsprojecten in te dienen. 

Slanker rapport

Port of Antwerp kondigde aan dat het duurzaamheidsrapport bij deze nieuwe editie een wat vlotter jasje krijgt aangemeten. Het verslag wordt gestroomlijnd, met nog slechts enkele hoofdgrafieken – detailcijfers blijven beschikbaar in bijlagen – en een grotere rol voor de getuigenissen van stakeholders. 

Concreet kunnen bedrijven hun kandidaturen indienen vanaf januari 2021. In april maakt de jury een top 3 bekend en in juni 2021 wordt de winnaar bekendgemaakt bij de presentatie van het duurzaamheidsverslag. 

Meer info over het duurzaamheidsverslag en de Sustainability Award vindt u hier

Michiel Leen