ProMedia houdt congres rond spoorvervoer en projectcargo in Bremen

Nieuws, Mensen
Koen Dejaeger
Combinant-terminal
Combinant-terminal © Port of Antwerp-Bruges

Mediabedrijf ProMedia, uitgever van onder meer vakmagazine Flows, informeert dagelijks tal van professionals uit de logistieke wereld, maar brengt hen ook samen tijdens unieke congressen. Begin september staan de congressen ‘RailFreight Connects’ en ‘Project Cargo Summit’ in de Duitse stad Bremen op de planning.

Een goede verbinding via het spoor met het hinterland is cruciaal voor de Europese havens. Om dat spoorvervoer efficiënt te organiseren, is er nood aan goed uitgeruste terminals voor de last mile of aansluiting op een verdere route. Om die verbindingen te analyseren en te optimaliseren, organiseert ProMedia met vakblad RailFreight.com het congres ‘RailFreight Connects’. Dat congres vindt plaats op woensdag 6 en donderdag 7 september in de Duitse havenstad Bremen.

Wat is de impact van schaalvergroting in de zeevaart op de rest van de supplychain? Hoe wordt er in de havens gekeken naar grote spoorprojecten zoals in Duitsland, waar het netwerk de komende tien jaar stevig onder handen wordt genomen? Welke rol zal de vergevorderde digitalisering spelen? Het zijn maar enkele van de onderwerpen die aan bod komen tijdens het congres.

Een van de highlights van het programma is een presentatie van onderzoeksjournalist Maaike Goslinga. Zij dook maandenlang in de wereld van de containervaart om te onderzoeken wie er nu eigenlijk aan de touwtjes trekt. De tweede dag start met een ander onderwerp dat iedereen in de logistieke keten aanbelangt: de Greening Freight Package, een van de meest recente overeengekomen maatregelen op Europees niveau. Dat topic zal onder de loep genomen worden door de Duitse spoorexpert Neele Wesseln van Die Güterbahnen (NEE).

U kunt erbij zijn in Bremen en meepraten over deze topics met collega’s uit de hele logistieke keten.

Twin evenement

Bijzonder aan dit evenement is dat het parallel loopt met de ‘Project Cargo Summit’, een congres over de wereld van de projectlading. Het vindt dus eveneens plaats in Bremen en op dezelfde data. Hier is bewust voor gekozen: op die manier kunnen deelnemers van beide evenementen elkaar ontmoeten, niet alleen tijdens de lunch en netwerkmomenten maar ook gedurende het congresprogramma. De deelnemers kunnen namelijk zelf hun programma samenstellen, waarbij ze gemakkelijk van het ene naar het andere evenement kunnen gaan.

Tijdens de break-outsessies komen onderwerpen aan bod zoals sancties en oorlog, tekort aan arbeidskrachten, niet-kraanbare trailers en is er een debat over schaalvergroting in
de logistieke keten. In het programma vindt u meer informatie over al deze onderwerpen.

Het congres begint met een uniek bezoek aan de breakbulkterminal Neustädter Hafen, de grootste Europese haven voor de staalindustrie, bosbouw en projectlading. Hier worden objecten gelost en geladen die je niet elke dag tegenkomt. Inschrijven voor Project Cargo Summit kan via deze link.

ProMedia houdt congres rond spoorvervoer en projectcargo in Bremen – Flows

ProMedia houdt congres rond spoorvervoer en projectcargo in Bremen

Nieuws, Mensen
Koen Dejaeger
Combinant-terminal
Combinant-terminal © Port of Antwerp-Bruges

Mediabedrijf ProMedia, uitgever van onder meer vakmagazine Flows, informeert dagelijks tal van professionals uit de logistieke wereld, maar brengt hen ook samen tijdens unieke congressen. Begin september staan de congressen ‘RailFreight Connects’ en ‘Project Cargo Summit’ in de Duitse stad Bremen op de planning.

Een goede verbinding via het spoor met het hinterland is cruciaal voor de Europese havens. Om dat spoorvervoer efficiënt te organiseren, is er nood aan goed uitgeruste terminals voor de last mile of aansluiting op een verdere route. Om die verbindingen te analyseren en te optimaliseren, organiseert ProMedia met vakblad RailFreight.com het congres ‘RailFreight Connects’. Dat congres vindt plaats op woensdag 6 en donderdag 7 september in de Duitse havenstad Bremen.

Wat is de impact van schaalvergroting in de zeevaart op de rest van de supplychain? Hoe wordt er in de havens gekeken naar grote spoorprojecten zoals in Duitsland, waar het netwerk de komende tien jaar stevig onder handen wordt genomen? Welke rol zal de vergevorderde digitalisering spelen? Het zijn maar enkele van de onderwerpen die aan bod komen tijdens het congres.

Een van de highlights van het programma is een presentatie van onderzoeksjournalist Maaike Goslinga. Zij dook maandenlang in de wereld van de containervaart om te onderzoeken wie er nu eigenlijk aan de touwtjes trekt. De tweede dag start met een ander onderwerp dat iedereen in de logistieke keten aanbelangt: de Greening Freight Package, een van de meest recente overeengekomen maatregelen op Europees niveau. Dat topic zal onder de loep genomen worden door de Duitse spoorexpert Neele Wesseln van Die Güterbahnen (NEE).

U kunt erbij zijn in Bremen en meepraten over deze topics met collega’s uit de hele logistieke keten.

Twin evenement

Bijzonder aan dit evenement is dat het parallel loopt met de ‘Project Cargo Summit’, een congres over de wereld van de projectlading. Het vindt dus eveneens plaats in Bremen en op dezelfde data. Hier is bewust voor gekozen: op die manier kunnen deelnemers van beide evenementen elkaar ontmoeten, niet alleen tijdens de lunch en netwerkmomenten maar ook gedurende het congresprogramma. De deelnemers kunnen namelijk zelf hun programma samenstellen, waarbij ze gemakkelijk van het ene naar het andere evenement kunnen gaan.

Tijdens de break-outsessies komen onderwerpen aan bod zoals sancties en oorlog, tekort aan arbeidskrachten, niet-kraanbare trailers en is er een debat over schaalvergroting in
de logistieke keten. In het programma vindt u meer informatie over al deze onderwerpen.

Het congres begint met een uniek bezoek aan de breakbulkterminal Neustädter Hafen, de grootste Europese haven voor de staalindustrie, bosbouw en projectlading. Hier worden objecten gelost en geladen die je niet elke dag tegenkomt. Inschrijven voor Project Cargo Summit kan via deze link.