Eric Van Goethem met pensioen na 45 jaar Gondrand

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Eric Van Goethem begon bij Gondrand in 1974, net na zijn legerdienst en met een licentiaatsdiploma bedrijfseconomie op zak. “Helemaal onderaan de ladder, op de afdeling documentatie”, herinnert hij zich. Het begin van een gestage opgang binnen het bedrijf: dienstverantwoordelijke in 1980, volmachthouder in 1982, om in 1992 door te groeien tot onderdirecteur, en later directeur van de Antwerpse vestiging van Gondrand. In 2015 – Van Goethem begon inmiddels zachtjesaan aan uitbollen te denken – vroegen de Franse eigenaars van het bedrijf hem om directeur van de Belgische vestiging te worden. “Ik heb dat met veel plezier gedaan, al steek ik niet weg dat de verplaatsingen op het einde wel begonnen te wegen”, zegt Van Goethem daarover. ​

Veranderingen én continuïteit

Hoewel Van Goethem op die kleine halve eeuw ingrijpende veranderingen heeft gezien, haalt hij vooral het belang van continuïteit aan. “Een van de mooiste zaken die ik heb mogen ervaren: klanten die dertig of veertig jaar bij ons blijven, die ik mijn hele carrière lang heb mogen begeleiden. Die synergie op lange termijn was onze troef. Een bewijs dat ons Belgische team goed werk heeft geleverd, want anders blijft de klant niet zo lang aan boord. Ook in mijn Antwerpse ploeg heb ik heel wat medewerkers met een anciënniteit van soms dertig jaar. Klanten, maar ook leveranciers, apprecieerden die stabiliteit.”​

Schatten van kleinkinderen 

Van Goethem wordt vervangen door Stefan Dubois (ex-DHL). “Eveneens iemand met jaren ervaring in de sector”, oordeelt Van Goethem. In België is Gondrand voornamelijk in de maritieme expeditie actief, met een kleinere activiteit in de luchtvracht. ​

Van Goethem is alvast niet van plan zich te vervelen tijdens zijn pensioen. “Ik heb twee schatten van kleinkinderen, en ik wil weer wat meer gaan sporten en fietsen. Ook de fotografie wil ik weer wat meer aandacht geven.” ​

Michiel Leen