Politici verkennen Antwerpse haven met Voka-zomerstage

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De Zomerstages van Voka hebben een lange traditie: al 27 jaar neemt de werkgeversorganisatie politici mee de werkvloer op. Vanochtend werd de nieuwe reeks zomerstages afgetrapt in het Antwerpse Havenhuis. De haven is gastheer voor een tiental politici van diverse strekkingen die zich een dag lang onderdompelen in het reilen en zeilen van het Havenbedrijf of de verschillende privébedrijven in de Antwerpse haven. Zowel het Vlaamse als het federale niveau zijn vertegenwoordigd. In de voormiddag worden de politici verwelkomd door havenschepen Annick De Ridder en vervolgens vergast op een uitgebreide uiteenzetting van Havenbedrijf-CEO Jacques Vandermeiren. Een uitgelezen kans om de prioriteiten, uitdagingen en problemen van de haven uitgebreid toe te lichten. “Doorheen het jaar heb je zelden de gelegenheid om politici op deze manier te spreken en te informeren”, zegt Vandermeiren. “Dan hebben ze te weinig tijd voor dergelijke bezoeken. Voor velen onder hen is wat we hen hier vertellen nieuw. Voor de betrokken bedrijven is het ook een kans om te appreciëren hoe de politieke wereld functioneert. Beide partijen kunnen elkaar zo beter leren kennen. Deze zomerstages zijn een mooi voorbeeld van informeel overleg, naast het vaak zeer formele overleg op verschillende officiële platformen. Dit is een goed begin, maar het mag altijd nog meer zijn.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Politici verkennen Antwerpse haven met Voka-zomerstage – Flows

Politici verkennen Antwerpse haven met Voka-zomerstage

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De Zomerstages van Voka hebben een lange traditie: al 27 jaar neemt de werkgeversorganisatie politici mee de werkvloer op. Vanochtend werd de nieuwe reeks zomerstages afgetrapt in het Antwerpse Havenhuis. De haven is gastheer voor een tiental politici van diverse strekkingen die zich een dag lang onderdompelen in het reilen en zeilen van het Havenbedrijf of de verschillende privébedrijven in de Antwerpse haven. Zowel het Vlaamse als het federale niveau zijn vertegenwoordigd. In de voormiddag worden de politici verwelkomd door havenschepen Annick De Ridder en vervolgens vergast op een uitgebreide uiteenzetting van Havenbedrijf-CEO Jacques Vandermeiren. Een uitgelezen kans om de prioriteiten, uitdagingen en problemen van de haven uitgebreid toe te lichten. “Doorheen het jaar heb je zelden de gelegenheid om politici op deze manier te spreken en te informeren”, zegt Vandermeiren. “Dan hebben ze te weinig tijd voor dergelijke bezoeken. Voor velen onder hen is wat we hen hier vertellen nieuw. Voor de betrokken bedrijven is het ook een kans om te appreciëren hoe de politieke wereld functioneert. Beide partijen kunnen elkaar zo beter leren kennen. Deze zomerstages zijn een mooi voorbeeld van informeel overleg, naast het vaak zeer formele overleg op verschillende officiële platformen. Dit is een goed begin, maar het mag altijd nog meer zijn.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.