Postgraduaat Smart Logistics: focus op technologie in logistiek

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het postuniversitair centrum van de KU Leuven in Kortrijk organiseert het komende academiejaar een postgraduaat ‘Smart Logistics’, in samenwerking met de Faculteiten Economie en Bedrijfswetenschappen en Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. De opleiding wil de kennis van de razendsnel evoluerende technologie binnen het supplychainmanagement centraal zetten. “De markt smeekt om een verdieping van die kennis”, weet coördinatrice Lindsay Vandenameele. “Deze opleiding wil tegemoetkomen aan een vraag uit de markt”, klinkt het. “Er is nog te weinig kennis over de nieuwe technologische toepassingen voor de logistieke flows binnen de bedrijven. Smart Logistics brengt IT-gerelateerde, technische en economische skills samen. Op die manier kan de supplychainmanager beter samenwerken met de IT-manager en kan er sneller worden geoptimaliseerd in hard- en software en transport.”

Pendelen tussen Brugge, Gent en Kortrijk 

De opleiding is bedoeld voor mensen met werkervaring in de logistiek, de IT-sector of de supplychain. Een economische of technische vooropleiding is aangeraden. De opleiding vindt plaats op de campussen Brugge, Gent en Kortrijk van de KU Leuven en omvat vanaf 27 september wekelijkse lessen op vrijdagnamiddag van 13 tot 17.30 uur en zaterdagvoormiddag van 8.30 tot 12.30 uur. Eind maart is de opleiding afgerond en dan ontvangen de deelnemers hun getuigschrift. Vandenameele mikt op zo’n 30 deelnemers. “Dat is een ideaal aantal voor dit soort opleiding. We organiseren ook bedrijfsbezoeken en zetten erg in op de onderlinge interactie van de cursisten. Ze hebben elk hun ervaring, het is de bedoeling dat ze ook van elkaar leren.”

Modules

Het postgraduaat bestaat uit vijf modules, waaronder transportoptimalisatie, datagedreven logistiek en HR & Leadership. Het geheel wordt afgerond met een scriptie over een concrete casestudie. Inschrijven kan hier tot 20 september 2019. De deelnameprijs bedraagt 4.500 euro. Inbegrepen: deelname aan de lessen, cursusmateriaal (schriftelijk en digitaal), catering en verzekering plus een studentenkaart van de KU Leuven. De deelnamekosten kunnen worden gedrukt via de kmo-portefeuille.

Michiel Leen