MPET schort ‘Yard Opening Times’ op

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen
Containers MSC op terminal MPET
Containers op terminal MPET © MSC Belgium

Terminaluitbater MPET schort de gecontesteerde ‘Yard Opening Times’ op Kaaien 1718 en 1742 tijdelijk op. De servicelevels voor exportcontainers zijn volgens het bedrijf voldoende verbeterd om de tijdelijke opschorting mogelijk te maken.

MPET voerde de ‘Yard Opening Times’ voor exportcontainers in in juli van dit jaar. Om de congestie op de terminal binnen de perken te houden, werd beslist een openingstijd in te voeren. Exportcontainers mochten maximum zeven kalenderdagen voor aankomst van het schip worden aangeleverd. Sinds de invoering van de Yard Opening Time (YOT) begin augustus 2021, is volgens de terminaluitbater het proces rond de levering van exportcontainers bij MPET verbeterd om op de vereiste serviceniveaus te blijven werken.

Tijdelijke opschorting

Daarom staat MPET een tijdelijke opschorting van de YOT toe, vanaf maandag 11 oktober. “MPET wil benadrukken dat de opschorting wordt gedaan om de huidige strenge procedures rond YOT, ter ondersteuning van de exportstromen, op een meer flexibele manier te versoepelen. Het blijft van cruciaal belang om een strikte focus te behouden op zo laag mogelijke dwell times van containers op de MPET-yard, om zo de operationele serviceniveaus voor alle klanten te vrijwaren,” voegt het bedrijf er evenwel aan toe. 

Voor alle vragen met betrekking tot uw boeking: +32 3 220 71 33.
Voor alle vragen met betrekking tot de Yard Opening Time-principes: Yard.Opening.Time@mpet.be
Of surf naar de website.

Michiel Leen