Monsterwinst voor CMA CGM in eerste kwartaal

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet
De 'CMA CGM Jacques Saade' (23.112 teu) bij aankomst in Singapore
De ‘CMA CGM Jacques Saade’ (23.112 teu) bij aankomst in Singapore © CMA CGM

De Franse rederij CMA CGM heeft het eerste kwartaal 2021 afgesloten met een winst van 2,1 miljard dollar. Dat is een stijging van maar liefst 2.000% ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Toen rijfde CMA CGM ‘slechts’ 48 miljoen dollar binnen.

CMA CGM, ’s werelds derde grootste rederij, zet zijn sterke groei verder. In het laatste kwartaal van 2020 boekte de scheepvaartgigant al een nettowinst van 1 miljard dollar dankzij de sterke vraag naar consumentengoederen. In de eerste drie maanden van 2021 stegen de volumes met 10,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2020. In totaal vervoerde CMA CGM 5,5 miljoen teu.

De omzet van de groep bedroeg 10,7 miljard dollar (+49%). De operationele winst kwam uit op 3,2 miljard dollar. 

Complementariteit 

Rodolphe Saadé, CEO van CMA CGM Group: “In een tijd waarin de wereldwijde bevoorradingsketens onder zware druk staan, hebben we de handen ineengeslagen om onze klanten extra oplossingen te bieden. We hebben onze vloot fors uitgebreid met nieuwe lng-aangedreven schepen van 23.000 teu. We hebben ook een nieuwe luchtvrachtdivisie opgericht met vier Airbussen A330-200. Zo hebben we ons aanbod van wendbare oplossingen versterkt.”

“In die context is de complementariteit tussen ons aanbod in zeevervoer en logistieke oplossingen van onze dochteronderneming CEVA Logistics bijzonder relevant gebleken”, besluit hij. 

De aanhoudende vraag zal naar verwachting aanhouden in de tweede helft van 2021. 

Julie Desmet