Höegh trekt rorodienst door naar Verre Oosten

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De verlenging van de lijndienst die gemiddeld twee afvaarten per maand biedt, ging van start met de afvaart van het schip ‘Höegh Chiba’ op 21 januari uit Le Havre. Het autoschip kwam intussen ook al in Antwerpen laden, waar Ilomar Agencies de rederij vertegenwoordigt. De meest gebruikte laadhavens voor de rorodienst in Europa zijn achtereenvolgens Le Havre, Southampton, Antwerpen, Bremerhaven, Hamburg en Valencia.

De ‘Höegh Chiba’ zet nu eerst koers naar Aqaba, Jeddah, Sohar, Jebel Ali, Abu Dhabi, Hamad (Doha), Dammam en Koeweit. Daarna zal het roroschip doorvaren naar Singapore, waar volgens de Noorse rederij transhipmentmogelijkheden zijn voor de doorvoer van rollende lading naar Indonesië, Thailand, Vietnam, de Filippijnen, China, Japan en Zuid-Korea. De andere vaste loshavens voor de dienst vanuit Antwerpen naar het Midden-Oosten, India en het Verre Oosten worden Hongkong, Taichung (Taiwan) en Kobe.

Stefan Verberckmoes