Binnenvaartoperator Transbox United verder als Contargo Transbox

Containerbinnenvaartoperator Transbox United – joint venture tussen United Container Transport (UCT) en Transbox, dochter van Contargo Waterway Logistics – gaat verder onder de naam Contargo Transbox. Contargo nam eerder de aandelen van UCT over.

De naamswijziging is een logisch gevolg van de overname van de aandelen van UCT in de joint venture door Contargo twee jaar geleden.

In 2014 richtte Contargo Waterway Logistics – dat in de Benelux sinds 2010 actief is onder de merknaam Transbox – samen met het in Antwerpen gevestigde United Container Transport de joint venture Transbox United op.

“Twee jaar geleden hebben wij de aandelen van United Container Transport in de joint venture overgenomen. Sindsdien hebben we de dienstverlening in België verder uitgebreid en geïntegreerd in het netwerk van Contargo. Met de nieuwe naam willen we dat aan de buitenwereld kenbaar maken”, zegt Michel van Meurs (foto), regionaal salesmanager westelijke zeehavens bij Contargo.

Antwerpen en Rotterdam

De binnenvaartoperator staat zowel in de haven van Antwerpen als in Rotterdam in voor intrahavenvervoer van containers tussen alle grote terminals. Daarnaast biedt het bedrijf dagelijkse afvaarten aan tussen Antwerpen en Rotterdam. Als onafhankelijke binnenvaartoperator vervoert Contargo Transbox ook containers naar Gosselin Container Terminal (GCT) in Deurne, River Terminal Wielsbeke (RTW) en naar Valenciennes in Frankrijk.

Koen Heinen