Transbox United volledig in handen van Contargo

Binnenvaartoperator Contargo heeft de resterende 25% van de aandelen in de joint venture Transbox United overgenomen van medeaandeelhouder het Antwerpse United Container Transport (UCT). Het hoofdkantoor blijft in Antwerpen.

Contargo-dochter Transbox en de Antwerpse binnenvaartoperator UCT startten hun samenwerking op 1 oktober 2014. Transbox had aanvankelijk 55% van de aandelen en UCT 45%. Het belang van Transbox was ondertussen al opgetrokken tot 75%. “Dit is zo geëvolueerd”, zeg Cor Vinke van Contargo Waterway Logistics, die samen met Marcel Hulsker zaakvoerder van Transbox United wordt. Stefan De Wilde van UCT verdwijnt uit de dagelijkse leiding van de onderneming. “De naam Transbox United blijft behouden en het hoofdkantoor blijkt ook in Antwerpen”, bevestigt Vinke.

Uitbreiding activiteiten

Transbox onderhoudt dagelijkse containertransporten tussen Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen en biedt ook vletdiensten tussen de terminals onderling in zowel de Antwerpen en Rotterdam. Daarnaast worden ook regelmatige binnenvaartverbindingen aangeboden van en naar Terneuzen, River Terminal Wielsbeke, Haven Genk en het Noord-Franse Valenciennes waar Contargo over een eigen terminal beschikt.

“We willen de activiteiten van Transbox verder uitbreiden en integreren in het Contargo-netwerk. Zo kunnen we onze diensten nog beter afstemmen op de eisen van onze klanten”, zegt Vinke.

UCT

United Container Transport werd in 2008 opgericht als een spin-off van Steja Transport International dat actief is als bevrachter van binnenschepen. Het voltallige personeel van UCT ging bij de samenwerkingsovereenkomst met Transbox over naar de joint venture. Of UCT door de overname nu volledig van het toneel verdwijnt is niet duidelijk. Stefan De Wilde was voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Koen Heinen