SGS: samenwerking met Amerikanen sleutel tot Chinese markt

SGS, wereldspeler op het gebied van controle en certificering in de logistiek, gaat samenwerken met het Amerikaanse ABS en Gold Tank Inspection Service. Op die manier krijgt het bedrijf eindelijk voet aan de grond in China.

Je zou denken dat het doel van een intensieve samenwerking met twee Amerikaanse partners voor SGS vooral is 'de Amerikaanse markt veroveren', maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. "Voor de inspectieopdrachten die wij uitvoeren, moet je een accreditatie hebben", licht Manager Tank & Container Services Guy Kerkhofs toe. "China deed altijd moeilijk omwille van enkele administratieve vormvereisten. Er moest een oplossing komen, want onze klanten komen overal en verwachten dat wij hen volgen om de periodieke keuringen van hun ISO-containers te doen."

Barrière geslecht

Door voor die specifieke activiteit een nauw samenwerkingsverband te creëren met Gold Tank Inspection Service en ABS, hoopt SGS ook nieuwe business te genereren. "We werkten in het verleden al met deze bedrijven samen, die samenwerking wordt nu geïntensiveerd", zegt Kerkhofs. "De barrière met China is nu geslecht. Er is zeker potentieel voor extra activiteit." Het is bovendien ABS dat de concrete uitvoering van de inspecties in China voor zijn rekening gaat nemen. 

Casco

SGS, tegenwoordig in Zwitserse handen, is een wereldspeler op het vlak van inspectie en controle, analyse en certificering in zeer uiteenlopende sectoren. Wereldwijd heeft de groep 95.000 medewerkers. In Antwerpen specialiseert de groep zich in inspectie en analyse van vrachten in de olie-, gas-, en lifesciencesectoren, en cascoservice voor tank-, koel- en gewone containers. 

ABS heeft 150 jaar ervaring in het reinigen van industriële tanks wereldwijd. Ook Gold Tank heeft jaren ervaring in het veld. SGS brengt vooral zijn ervaring met bulkvloeistoffen en gekoelde cargo's naar de tafel. Nu de serviceportfolio van de drie partners op poten staat, kan de zoektocht naar specifieke klantgebonden oplossingen beginnen. 

Michiel Leen