Award voor Canadese Fednav voor goede handelsrelaties met België

De Canadese rederij Fednav wordt in Québec in de bloemetjes gezet voor haar uitstekende handelsrelaties met België. Dat hoeft niet te verbazen: de Antwerpse vestiging van de groep is meteen haar grootste overzeese kantoor.

Fednav ontving de award 'Belgique-Québec des liens d’affaires' uit handen van de Quebecquois-Belgische belangenorganisatie Cercle d'affaires Belgique Québec. De prijs wordt elk jaar toegekend aan een bedrijf uit Québec dat goede zaken doet met België. Fednav kan op dat vlak wel een paar mooie adelbrieven voorleggen. Het afgelopen jaar vertrok veertig keer een schip van de groep vanuit Antwerpen naar de havens van Saint-Lawrence en de Grote Meren, goed voor een trafiek van 700.000 ton bulkgoederen: ijzer- en staalproducten. Vanuit Canada verscheepte de groep dan weer bijna evenveel granen en ertsen richting Antwerpen.

Economische meerwaarde

"Niet alleen vergemakkelijkt elke aanloop in België en Québec de handel, het betekent ook honderdduizenden dollars in economische voordelen door de activiteit van loodsen, verstouwers, sleepdiensten, inspecteurs, liggelden enzovoort", laat het bedrijf optekenen. "Fednav dankt de Cercle d'affaires Belgique-Québec voor de eer en erkent zijn medewerkers, zonder wie deze onderscheiding niet mogelijk was geweest. Volgend jaar vieren we samen het 75-jarig bestaan van de groep."

Overzees

Fednav, opgericht in 1944 is de grootste Canadese bulkverscheper. Vanuit Montréal bestuurt het bedrijf een vloot van een honderdtal schepen, waarvan de meeste in eigen bezit zijn. De groep heeft vestigingen in Antwerpen, Charlotte, Hamburg, Rio de Janeiro, Singapore en Tokio. Het Antwerpse kantoor is de grootste overzeese vestiging van de groep en verantwoordelijk voor de transatlantische trafiek. 

Michiel Leen