Kandidaten Flows Rookie of the Year: Jasper Geerts (ICL)

Onder de noemer ‘Rookie of the year’ zet Flows tijdens Transport & Logistics jong talent in de logistieke sector in de kijker. De winnaar wordt gekozen op 17 oktober. Deze week stellen we de genomineerden voor. Jasper Geerts (ICL) bijt de spits af.

Jasper Geerts (25) trad op 15 januari 2018 in dienst op het Antwerpse kantoor van Independent Container Lines (ICL), waar hij werkt als operations assistant. Daarnaast is Geerts ook actief bij ASV: The Next Generation, de jongerenafdeling van de Antwerpse scheepvaartvereniging ASV.

Welke job voer je op dit moment uit ?

"Ik ben operations assistant voor de marine operations. Dat wil zeggen dat ik 24/7 onze scheepsaanlopen in Antwerpen monitor en fungeer als aanspreekpunt voor terminaloperatoren, maar ook leveranciers voor onze schepen. Ik ben vaak op de kaai te vinden om problemen snel op te lossen. Daarnaast maak ik ook de stuwplannen op voor Antwerpen en het VK. Het andere deel van mijn takenpakket heeft betrekking op het analyseren en monitoren van scheepsroutes en brandstofverbruik.”

Waarom heeft ICL jou genomineerd?

"ICL wist dat de awards georganiseerd zouden worden en liet de werknemers die aan de criteria voldeden de vrijheid om zich kandidaat te stellen. Ik heb in overleg met de hr-dienst mijn kandidatuur gesteld."

Welke opleiding heb je gevolgd?

"De bacheloropleiding Logistiek Management aan de Karel de Grote-hogeschool, gecombineerd met een stage bij ICL."

Hoe schat je de interesse voor werken in logistiek en/of haven in bij leeftijdgenoten?

"Ik heb nogal wat vrienden die toegepaste economische wetenschappen of handelsingenieur gestudeerd hebben aan de universiteit Antwerpen en sommigen van hen werken voor grote bedrijven in de haven. Ik probeer mensen te begeesteren met mijn verhaal. De haven is voor velen een grote onbekende en onbekend maakt onbemind, zelfs voor wie in de brede Antwerpse regio woont. Eenmaal ze de sector wat beter leren kennen, zien ze misschien toch iets in een haven- of logistieke job. Ik breng kandidaten graag in contact met geïnteresseerde bedrijven. Vanuit ASV:The Next Generation proberen we ook scholieren en afgestudeerden warm te maken voor een job in de haven."

Hoe zou je droomjob eruit zien?

‘Mijn huidige baan komt daar aardig dicht bij in de buurt. Op jonge leeftijd draag ik toch al heel wat verantwoordelijkheid. Daarin ben ik ook goed begeleid door het bedrijf, zodat ik kon groeien in die rol. Het is bovendien een erg afwisselende job. Ze voelt als op het lijf geschreven.’

Wat zou de titel ‘Rookie of the year’ voor je betekenen?

‘Het zou een enorme eer zijn, zeker omdat het de eerste is. Ik ben al blij dat ik op de shortlist sta. Deze nominatie ligt in het verlengde van wat ik doe binnen ICL en andere organisaties. Maar het is ook een signaal naar de sector: de millennials hebben iets in hun mars, dat ‘jonge geweld’ kàn ook echt iets betekenen voor de toekomst van de sector.’

Keynote Generatiemanagement

Wil u er bij zijn als deze unieke prijs wordt uitgedeeld? Dat kan. De prijs wordt uitgereikt tijdens een Flows ontbijtevent op de derde dag van de beurs Transport en Logistics. Keynotespreker is Ann Schils, Director Operations Antwerpen-Limburg bij Randstad. ZIj deelt haar inzichten over generatiemanagement, of hoe u succesvol jongeren integreert in uw team of bedrijf. Inschrijven kan hier. Warm aanbevolen!

Michiel Leen