Helikopterstunt terminaloperator PSA: 35 kandidaten ingevlogen

Het is nu al de maritieme pr-stunt van het jaar: de jobdag van PSA, waarbij sollicitanten per helikopter naar het Deurganckdok werden gevlogen. De actie leverde ook concreet resultaat op, want verschillende kandidaten kregen al meteen een aanbod.

U kon het hier eerder al lezen: PSA zou niet bij de pakken blijven zitten in de zoektocht naar 75 technici en mecaniciens voor het onderhoud van zijn reusachtige havenkranen en rollend materieel. Op hun jobdag, afgelopen zondag op het Eilandje, werden kandidaten met het juiste cv per helikopter naar de terminal op kaai 1742 gevlogen voor een kennismaking en een sollicitatiegesprek. Een ongeziene stunt, maar wel een die resultaat opleverde. 35 kandidaten werden ingevlogen, een aantal van hen kreeg meteen een voorstel of heeft deze week nog antwoord. 

Spektakel

PSA-woordvoerster Caroline Creve kijkt tevreden terug op het spektakel van gisteren. "Naast de 35 kandidaten die we op een helikoptervlucht konden vergasten, zijn er nog heel wat sollicitanten voor wie we in de nabije toekomst een bezoek aan de terminal zullen organiseren. Het was voor ons belangrijk dat kandiaten een goed beeld hebben van het terrein waarop ze zullen werken."

Over het prijskaartje van de hele operatie blijft Creve discreet. "Een klassieke wervingscampagne met advertenties kost ook een behoorlijke som. Het is in het licht van die afweging dat je deze onderneming moet zien."

Exposure

Qua exposure heeft PSA door dit initiatief alvast niet te klagen gehad: zowel de populaire als de vakpers besteedden ruimschoots aandacht aan de sollicitatieronde van de terminaloperator. Een troef van onschatbare waarde, want de technische profielen die PSA zoekt zijn al decennia echte knelpuntberoepen. 

Blijft de vraag wat PSA volgend jaar gaat doen om deze stunt nog te overtreffen. "Daar denken we momenteel nog over na, maar plannen met een spaceshuttle hebben we voorlopig niet", lacht Creve. 

Michiel Leen