ICO duidt Philippe Collard aan als operations manager

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
20220926 Zeebrugge Philippe Collard ICO
Philippe Collard © Philippe Collard LinkedIn

International Car Operators (ICO) nam naar verluidt in onderling overleg afscheid van general operations manager Pascal De Roeck. Die verantwoordelijkheid komt nu onder de hoede van Philippe Collard, die er al twintig jaar werkt.

ICO nam afscheid van general manager operations Pascal De Roeck. Hij wenst nog niet te reageren en het bedrijf is karig met commentaar. “Het vertrek gebeurde in onderling overleg wegens een verschil in zienswijze”, zegt managing director Marc Adriansens. De Roeck was van 2017 tot 2022 bij ICO. Daarvoor werkte hij onder meer vijf jaar als head of terminals & port operations Atlantic East bij Wallenius Wilhelmsen en zes jaar als senior manager bij United European Car Carriers (UECC).

De verantwoordelijkheid voor het leiden van de operaties in Zeebrugge en Antwerpen wordt overgenomen door Philippe Collard. Over hem is weinig meer bekend dan dat hij al een twintigtal jaar in het bedrijf werkt. Op zijn LinkedIn-profiel verscheen de functie operations manager. Er werd ook niet gecommuniceerd over het feit of dit een tijdelijke dan wel een blijvende verantwoordelijkheid betreft.

Vacatures

Stukgoedbehandelaar ICO behoort tot de Japanse scheepvaart- en logistieke groep NYK en behandelt jaarlijks drie miljoen wagens op zijn terminals in Zeebrugge en Antwerpen. Het bedrijf geeft werk aan 1.250 mensen, eigen personeel en havenarbeiders samen.

ICO kwam onlangs in het nieuws door 185 vacatures die moeilijk ingevuld geraken. Het bedrijf is daarmee niet alleen: in heel Zeebrugge raken 1.400 vacatures van allerlei aard niet ingevuld.