MSC Antwerpen duimt voor olympisch basketbrons voor collega (update)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Collega's supporteren voor basketter Rafaël Bogaerts bij MSC
Collega’s supporteren voor basketter Rafaël Bogaerts bij MSC © MSC BELGIUM

De medewerkers van MSC Belgium staan als een man achter hun collega, basketter Rafaël Bogaerts. Bogaerts en de Belgian Lions speelden vanochtend de halve finale in het 3X3-basketbal. Uiteindelijk moesten de Belgen het brons aan de Serviërs laten.

Update 14.35 uur 

Basketter Rafaël Bogaerts is in het dagelijkse leven data- en releaseagent bij MSC in Antwerpen. De 28-jarige Bogaerts maakt evenwel ook deel uit van de Belgian Lions, het 3X3-basketbalteam dat vanochtend aantreedt in de halve finales. Op het kantoor in Antwerpen is alles in gereedheid gebracht om Rafaël aan te moedigen. De wedstrijden worden gevolgd op een groot scherm en op sociale media creëert het bedrijf ‘buzz’ rond de exploten van hun Olympische collega. 

Richard Plochaet (29) werkte nauw samen met Bogaerts. “Het is al even geleden dat we Rafaël op kantoor gezien hebben, want in de aanloop naar de Spelen werd er intensief getraind,” zegt Richard. “We houden wel contact. Ik stuur hem af en toe een berichtje om te vragen hoe het gaat en om hem aan te moedigen. Dat doe ik nu ook weer niet te vaak, want hij moet zich kunnen concentreren. Gisteren heb ik hem nog succes gewenst.” 

Samen achter Rafaël

Op kantoor hadden Richard en Rafaël het regelmatig over basket. “We volgen beiden de Amerikaanse NBA en ik volgde Rafaëls matchen. In mijn vrije tijd speel ik ook basket, maar dan gewoon met vrienden op een pleintje.”

Hoewel het momenteel erg druk is, maken de collega’s er een punt van om te supporteren voor Bogaerts en zijn team. “We zijn al heel blij met het feit dat onze collega en zijn team naar Tokio kon afreizen en we supporteren volop voor hem.” 

Vierde

Al dat enthousiasme levert de Lions helaas geen medaille op. Letland stootte vanochtend door naar de finale. De Belgen namen het vanmiddag om 14.15 uur op tegen Servië voor een kans op brons. Spijtig genoeg strandden de Lions op een ondankbare vierde plaats en moeten ze het brons aan de Serviërs laten.  

Michiel Leen