Havengemeenschap toont warm hart en vurige dansbenen tijdens Overstag

Video, Havens
Koen Dejaeger
Tourist LeMC op het maritiem event 'Overstag'
Tourist LeMC op het maritiem event ‘Overstag’ © ProMedia

Het maritieme event ‘Overstag’ dat MSC Belgium donderdag 14 september 2023 organiseerde, lokte zo’n tweeduizend mensen uit de havengemeenschap naar de Noorderlaan. “Een groot succes en het bewijs dat we een hechte community vormen”, glunderde Marc Beerlandt, CEO van MSC Belgium.

Voor deze editie van ‘Overstag‘ had MSC Belgium een 75-tal bedrijven uit de haven bereid gevonden om mee hun schouders te zetten onder het maritieme evenement. Met optredens van onder meer Tourist LeMC en Cookies and Cream, gevolgd door meerdere dj-sets, kon het event uitpakken met een ijzersterke affiche. Vanaf 17.00 uur begon het volk toe te stromen aan het Qpinch Warehouse in de Hamburgstraat 3, vlak bij de Noorderlaan.

Het is een ongelooflijk fijn gevoel dat mensen hier zoveel moeite voor doen

“Ik denk dat dit een van de grootste charity events ooit is in de haven van Antwerpen”, aldus Beerlandt. “Ik ben er niet alleen bijzonder trots op dat het vanuit de mensen zelf komt, maar ook dat het gedragen wordt door 75 klanten, leveranciers, terminals enzovoort. Het is een ongelooflijk fijn gevoel dat mensen hier zoveel moeite voor doen.”

Goed doel

De opbrengst van het evenement gaat naar drie goede doelen: Tajo (Talent Atelier voor Jongeren), Mercy Ships en City Pirates. “We willen een behoorlijke som geld bij elkaar brengen”, aldus Beerlandt. “Ik ben er zeker van dat ons dat zal lukken.” Het exacte bedrag was donderdagavond nog niet bekend.

“Met dat geld steunen we Tajo, een Gents initiatief voor jongeren die uit de boot zijn gevallen en dat nu met zijn werking ook naar Antwerpen wil komen. Het was overigens Alexander Saverys die het aan ons voorstelde. Daarnaast sponsoren we Mercy Ships, dat door MSC wereldwijd en heel breed wordt gesteund, en nog een ander lokaal goed doel: de City Pirates.”

Tourist LeMC

Op de tonen van ‘En Route’ kreeg Tourist LeMC – voor de gelegenheid in passende oranje outfit – de hele zaal mee. “De sfeer zat er goed in”, vond de zanger na het optreden. “De haven hoort nu eenmaal bij de stad en daar ben ik trots op. Ik heb overigens zelf ook nog in de haven gewerkt, bij Tabaknatie, maar dat duurde maar een maandje”, aldus de zanger die bereidwillig op de foto ging met heel wat dames en enkele heren.

We zijn met onze haven op vele vlakken de grootste en we bewijzen vanavond dat we ook een groot hart hebben

Havenschepen Annick De Ridder maakte even tijd om de aanwezigen te bedanken voor al het werk dat ze dag in dag uit verzetten. “We zijn met onze haven wereldwijd op vele vlakken de grootste, maar we bewijzen vanavond opnieuw dat we ook een groot en warm hart hebben”, aldus De Ridder. “We zijn een hechte havengemeenschap die gezamenlijk haar schouders zet onder goede doelen en dat is hartverwarmend om te zien.”

De Ridder mocht ook het winnend lotje van de tombola uit een bokaal vissen. De gelukkige winnaar kreeg van MSC Cruises een reis aangeboden op de ‘MSC Euribia’, het nieuwste schip uit de vloot, met vertrek in Zeebrugge. Na het uitdelen van de prijzen ging het feest onverminderd voort en toonde de havencommunity dat ze niet alleen een warm hart, maar ook vurige dansbenen heeft.

Auteurs en video: Bart Meyvis en Koen Dejaeger

Havengemeenschap toont warm hart en vurige dansbenen tijdens Overstag – Flows

Havengemeenschap toont warm hart en vurige dansbenen tijdens Overstag

Video, Havens
Koen Dejaeger
Tourist LeMC op het maritiem event 'Overstag'
Tourist LeMC op het maritiem event ‘Overstag’ © ProMedia

Het maritieme event ‘Overstag’ dat MSC Belgium donderdag 14 september 2023 organiseerde, lokte zo’n tweeduizend mensen uit de havengemeenschap naar de Noorderlaan. “Een groot succes en het bewijs dat we een hechte community vormen”, glunderde Marc Beerlandt, CEO van MSC Belgium.

Voor deze editie van ‘Overstag‘ had MSC Belgium een 75-tal bedrijven uit de haven bereid gevonden om mee hun schouders te zetten onder het maritieme evenement. Met optredens van onder meer Tourist LeMC en Cookies and Cream, gevolgd door meerdere dj-sets, kon het event uitpakken met een ijzersterke affiche. Vanaf 17.00 uur begon het volk toe te stromen aan het Qpinch Warehouse in de Hamburgstraat 3, vlak bij de Noorderlaan.

Het is een ongelooflijk fijn gevoel dat mensen hier zoveel moeite voor doen

“Ik denk dat dit een van de grootste charity events ooit is in de haven van Antwerpen”, aldus Beerlandt. “Ik ben er niet alleen bijzonder trots op dat het vanuit de mensen zelf komt, maar ook dat het gedragen wordt door 75 klanten, leveranciers, terminals enzovoort. Het is een ongelooflijk fijn gevoel dat mensen hier zoveel moeite voor doen.”

Goed doel

De opbrengst van het evenement gaat naar drie goede doelen: Tajo (Talent Atelier voor Jongeren), Mercy Ships en City Pirates. “We willen een behoorlijke som geld bij elkaar brengen”, aldus Beerlandt. “Ik ben er zeker van dat ons dat zal lukken.” Het exacte bedrag was donderdagavond nog niet bekend.

“Met dat geld steunen we Tajo, een Gents initiatief voor jongeren die uit de boot zijn gevallen en dat nu met zijn werking ook naar Antwerpen wil komen. Het was overigens Alexander Saverys die het aan ons voorstelde. Daarnaast sponsoren we Mercy Ships, dat door MSC wereldwijd en heel breed wordt gesteund, en nog een ander lokaal goed doel: de City Pirates.”

Tourist LeMC

Op de tonen van ‘En Route’ kreeg Tourist LeMC – voor de gelegenheid in passende oranje outfit – de hele zaal mee. “De sfeer zat er goed in”, vond de zanger na het optreden. “De haven hoort nu eenmaal bij de stad en daar ben ik trots op. Ik heb overigens zelf ook nog in de haven gewerkt, bij Tabaknatie, maar dat duurde maar een maandje”, aldus de zanger die bereidwillig op de foto ging met heel wat dames en enkele heren.

We zijn met onze haven op vele vlakken de grootste en we bewijzen vanavond dat we ook een groot hart hebben

Havenschepen Annick De Ridder maakte even tijd om de aanwezigen te bedanken voor al het werk dat ze dag in dag uit verzetten. “We zijn met onze haven wereldwijd op vele vlakken de grootste, maar we bewijzen vanavond opnieuw dat we ook een groot en warm hart hebben”, aldus De Ridder. “We zijn een hechte havengemeenschap die gezamenlijk haar schouders zet onder goede doelen en dat is hartverwarmend om te zien.”

De Ridder mocht ook het winnend lotje van de tombola uit een bokaal vissen. De gelukkige winnaar kreeg van MSC Cruises een reis aangeboden op de ‘MSC Euribia’, het nieuwste schip uit de vloot, met vertrek in Zeebrugge. Na het uitdelen van de prijzen ging het feest onverminderd voort en toonde de havencommunity dat ze niet alleen een warm hart, maar ook vurige dansbenen heeft.

Auteurs en video: Bart Meyvis en Koen Dejaeger