MSC schenkt opbrengst hotdogverkoop aan slachtoffers aardbeving

Nieuws, Mensen
Koen Dejaeger
MSC Belgium organiseerde een gesmaakte actie voor het goede doel.
MSC Belgium organiseerde een gesmaakte actie voor het goede doel. © ProMedia

MSC Belgium NV organiseerde de afgelopen periode diverse acties ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Vooral de hotdogverkoop bracht een mooi bedrag op voor het goede doel.

De aardbeving van 6 februari in Turkije en Syrië heeft een zware impact gehad. Vooral de menselijke tol was bijzonder zwaar: de ramp eiste intussen al meer dan vijftigduizend mensenlevens. De beelden en ontreddering leidden tot een golf van solidariteit in de hele wereld. Ook de Antwerpse havengemeenschap draagt haar steentje bij.

Hotdogverkoop

Nadat diverse bedrijven acties op poten zetten, organiseerde MSC Belgium NV (Mediterranean Shipping Company) in samenwerking met de MSC Foundation verschillende inzamelacties. Blikvanger was de hotdogverkoop die het bedrijf tijdens de middag van 6 maart op de parking van zijn kantoren organiseerde. Medewerkers van MSC maar ook van andere bedrijven zakten massaal af naar de bedrijfsparking aan de Noorderlaan.

Tijdens de gesmaakte actie werden zo’n 450 hotdogs bereid en verkocht. Zowel het agentuur als de MSC Foundation verdubbelden de opbrengst en zo tikte het bedrag aan tot 10.800 euro. Er werden ook andere acties op poten gezet, zoals een paaseierenverkoop, een dartstoernooi en een tombola. “Giving is not just about making a donation. It’s about making a difference”, geeft CEO Marc Beerlandt van MSC Belgium mee.

Het ingezamelde geld wordt gebruikt om humanitaire hulp naar de getroffen gebieden te sturen.