MSC Belgium haalt met ‘Overstag 2023’ 150.000 euro op voor goed doel

Nieuws, Mensen
Koen Dejaeger
Patrick Van Dessel, Marc Beerlandt, Natacha Vranken en Alexander Saverys
Patrick Van Dessel, Marc Beerlandt, Natacha Vranken en Alexander Saverys © MSC Belgium

Het event ‘Overstag’, dat MSC Belgium enkele weken geleden organiseerde met de steun van 75 partners, heeft een recordbedrag van 150.000 euro opgeleverd. “Deze gelden zullen een aanzienlijke en positieve impact hebben op het leven van velen in onze stad”, aldus een trotse CEO Marc Beerlandt.

Het maritieme event ‘Overstag’ dat MSC Belgium donderdag 14 september 2023 organiseerde, lokte zo’n tweeduizend mensen uit de havengemeenschap. Voor deze editie van ‘Overstag‘ had MSC Belgium een 75-tal bedrijven uit de haven bereid gevonden om mee hun schouders te zetten onder het maritieme evenement, waarvan de opbrengst naar een aantal goede doelen gaat.

Met optredens van onder meer Tourist LeMC en Cookies and Cream, gevolgd door meerdere dj-sets, was het een bruisende avond in een omgetoverde “feest” hangar in de Hamburgstraat 3, vlak bij de Noorderlaan. Er werden mooie tombolaprijzen overhandigd door Antwerps havenschepen Annick De Ridder, zoals een MSC Cruise, een reischeque geschonken door Blueskies, een sleepboot-tour aangeboden door Port of Antwerp-Bruges en een gesigneerd RAFC-shirt.

Met de steun van 75 sponsors, 1.800 bezoekers en een fantastische line-up, leverde dit event een recordresultaat op van maar liefst €150.000. “We zijn enorm trots dat wij, met de hele maritieme community, een dergelijke bijdrage kunnen leveren voor diverse goede doelen”, zegt CEO van MSC Belgium Marc Beerlandt (tweede van links op foto). “Ik heb tijdens deze avond opnieuw gemerkt wat voor hechte gemeenschap wij zijn en wat we samen kunnen bereiken.”

Goede doelen

“De opbrengst van ‘Overstag’ zal integraal worden gebruikt om enkele cruciale projecten te steunen die ons nauw aan het hart liggen”, aldus Beerlandt. “Deze gelden zullen een aanzienlijke en positieve impact hebben op het leven van velen in onze stad. Daarnaast ben ik enorm trots dat onze medewerkers de kar hebben getrokken om dit fantastische evenement neer te zetten.”

Het bedrag dat werd opgehaald, is verdeeld over drie goede doelen. TAJO vzw mocht de grootste cheque van 100.000 euro in ontvangst nemen. Deze organisatie start volgend schooljaar voor de eerste keer op in Antwerpen, waarbij ze ook in deze stad kansarme jongeren kunnen inspireren en motiveren om via diverse talent ateliers te ontdekken welke vakgebieden hen het meeste aanspreken. “De organisatoren van TAJO, en in het bijzonder raad van bestuur-lid Alexander Saverys (CMB), willen hun oprechte dank betuigen aan de vele vrijwilligers, sponsors, artiesten en de gemeenschap als geheel voor hun ongelooflijke steun”, klinkt het.

De overige 50.000 euro werd verdeeld tussen Mercy Ships en City Pirates. Mercy Ships zet ziekenhuisschepen in om levens te veranderen en te dienen in diverse landen. City Pirates wil via voetbal Antwerpse kinderen en jongeren kansen geven en competenties aanleren met aandacht voor gelijkwaardigheid, respect en engagement, met het oog op een stabiele en evenwichtige toekomst.

Lees verder onder de foto.

Van links af Patrick Van Dessel (CFO MSC Belgium), Marouane Tabla, Michiel de Visschere en Marc Beerlandt (CEO MSC Belgium)
Van links af Patrick Van Dessel (CFO MSC Belgium), Marouane Tabla, Michiel de Visschere (City Pirates) en Marc Beerlandt (CEO MSC Belgium)

“Het succes van ‘Overstag 2023’ onderstreept de kracht van gemeenschap en samenhorigheid. We kijken er naar uit om de komende jaren voort te bouwen op deze geweldige prestatie!”, aldus nog het bericht van MSC Belgium.

Op het hoofdbeeld v.l.n.r.: Patrick Van Dessel (CFO MSC Belgium), Marc Beerlandt (CEO MSC Belgium), Natacha Vranken (educatief teamcoordinator Tajo Antwerpen) en Alexander Saverys (lid raad van bestuur Tajo)

Bekijk hier de aftermovie:

MSC Belgium haalt met ‘Overstag 2023’ 150.000 euro op voor goed doel – Flows

MSC Belgium haalt met ‘Overstag 2023’ 150.000 euro op voor goed doel

Nieuws, Mensen
Koen Dejaeger
Patrick Van Dessel, Marc Beerlandt, Natacha Vranken en Alexander Saverys
Patrick Van Dessel, Marc Beerlandt, Natacha Vranken en Alexander Saverys © MSC Belgium

Het event ‘Overstag’, dat MSC Belgium enkele weken geleden organiseerde met de steun van 75 partners, heeft een recordbedrag van 150.000 euro opgeleverd. “Deze gelden zullen een aanzienlijke en positieve impact hebben op het leven van velen in onze stad”, aldus een trotse CEO Marc Beerlandt.

Het maritieme event ‘Overstag’ dat MSC Belgium donderdag 14 september 2023 organiseerde, lokte zo’n tweeduizend mensen uit de havengemeenschap. Voor deze editie van ‘Overstag‘ had MSC Belgium een 75-tal bedrijven uit de haven bereid gevonden om mee hun schouders te zetten onder het maritieme evenement, waarvan de opbrengst naar een aantal goede doelen gaat.

Met optredens van onder meer Tourist LeMC en Cookies and Cream, gevolgd door meerdere dj-sets, was het een bruisende avond in een omgetoverde “feest” hangar in de Hamburgstraat 3, vlak bij de Noorderlaan. Er werden mooie tombolaprijzen overhandigd door Antwerps havenschepen Annick De Ridder, zoals een MSC Cruise, een reischeque geschonken door Blueskies, een sleepboot-tour aangeboden door Port of Antwerp-Bruges en een gesigneerd RAFC-shirt.

Met de steun van 75 sponsors, 1.800 bezoekers en een fantastische line-up, leverde dit event een recordresultaat op van maar liefst €150.000. “We zijn enorm trots dat wij, met de hele maritieme community, een dergelijke bijdrage kunnen leveren voor diverse goede doelen”, zegt CEO van MSC Belgium Marc Beerlandt (tweede van links op foto). “Ik heb tijdens deze avond opnieuw gemerkt wat voor hechte gemeenschap wij zijn en wat we samen kunnen bereiken.”

Goede doelen

“De opbrengst van ‘Overstag’ zal integraal worden gebruikt om enkele cruciale projecten te steunen die ons nauw aan het hart liggen”, aldus Beerlandt. “Deze gelden zullen een aanzienlijke en positieve impact hebben op het leven van velen in onze stad. Daarnaast ben ik enorm trots dat onze medewerkers de kar hebben getrokken om dit fantastische evenement neer te zetten.”

Het bedrag dat werd opgehaald, is verdeeld over drie goede doelen. TAJO vzw mocht de grootste cheque van 100.000 euro in ontvangst nemen. Deze organisatie start volgend schooljaar voor de eerste keer op in Antwerpen, waarbij ze ook in deze stad kansarme jongeren kunnen inspireren en motiveren om via diverse talent ateliers te ontdekken welke vakgebieden hen het meeste aanspreken. “De organisatoren van TAJO, en in het bijzonder raad van bestuur-lid Alexander Saverys (CMB), willen hun oprechte dank betuigen aan de vele vrijwilligers, sponsors, artiesten en de gemeenschap als geheel voor hun ongelooflijke steun”, klinkt het.

De overige 50.000 euro werd verdeeld tussen Mercy Ships en City Pirates. Mercy Ships zet ziekenhuisschepen in om levens te veranderen en te dienen in diverse landen. City Pirates wil via voetbal Antwerpse kinderen en jongeren kansen geven en competenties aanleren met aandacht voor gelijkwaardigheid, respect en engagement, met het oog op een stabiele en evenwichtige toekomst.

Lees verder onder de foto.

Van links af Patrick Van Dessel (CFO MSC Belgium), Marouane Tabla, Michiel de Visschere en Marc Beerlandt (CEO MSC Belgium)
Van links af Patrick Van Dessel (CFO MSC Belgium), Marouane Tabla, Michiel de Visschere (City Pirates) en Marc Beerlandt (CEO MSC Belgium)

“Het succes van ‘Overstag 2023’ onderstreept de kracht van gemeenschap en samenhorigheid. We kijken er naar uit om de komende jaren voort te bouwen op deze geweldige prestatie!”, aldus nog het bericht van MSC Belgium.

Op het hoofdbeeld v.l.n.r.: Patrick Van Dessel (CFO MSC Belgium), Marc Beerlandt (CEO MSC Belgium), Natacha Vranken (educatief teamcoordinator Tajo Antwerpen) en Alexander Saverys (lid raad van bestuur Tajo)

Bekijk hier de aftermovie: