Gilles Van Goethem met de helikopter weg bij Air Cargo Belgium

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Gilles Van Goethem (bovenaan het trapje, foto)  kwam in 2016 aan boord bij sectororganisatie Air Cargo Belgium (ACB) als projectcoördinator. Van Goethem, toen vers uit de schoolbanken van de opleiding Logistiek Management van HoGent, was het eerste voltijdse personeelslid dat de organisatie in dienst nam. Nu gaat Gilles aan de slag bij de Gentse start-up Sensolus, gespecialiseerd in trackers en sensoren. 

“De afstand tussen mijn woonst en de luchthaven begint me parten te spelen”, zegt Van Goethem. “De nieuwe job bij Sensolus in Gent is op dat vlak gemakkelijker. En ze biedt mooie perspectieven voor carrièreontwikkeling.”

Niettemin kijkt Van Goethem tevreden terug op zijn jaren op de luchthaven. “Ik werkte er in een prachtig team en we hebben er op korte tijd een mooi netwerk opgebouwd. Ik sluit niet uit dat ik ooit naar de luchthaven terugkeer. Een van de grote deals bij Sensolus is een levering aan Airbus, bijvoorbeeld.”

De collega’s lieten Gilles’ afscheid niet onopgemerkt voorbijgaan. Samen bezochten ze de luchthaven van Oostende voor een bezoekje aan de recent gepensioneerde Sea King-helikopter van de Belgische luchtmacht en een wandeling over de Atlantikwall. 

Michiel Leen