Datacenter United, veiligste plek voor alle data havenbedrijven

Logistiek
Charlotte De Noose
Datacenter United: haventop 7 juni 2021
Datacenter United: haventop 7 juni 2021 © Datacenter United

(Publireportage) Datacenter United is het eerste Belgische datacenter dat een Tier IV-classificatie kan voorleggen. Hiermee garandeert het bedrijf het hoogste niveau van redundantie en bedrijfscontinuïteit. Heel energiezuinig bovendien. 

Tier IV

Het Tier IV-certificaat staat voor het hoogst mogelijke beveiligingsniveau voor datacenters. Datacenter United is hiermee de enige in België, en daarmee het veiligste in ons land. Zelfs in Europa zijn er maar enkele datacenters die dat hoge niveau van service en veiligheid halen.

Energie-efficiënt

“We hebben elke component in onze datacenters minstens dubbel uitgevoerd. Als er al iets zou uitvallen, dan kunnen we dus steeds volledige redundantie garanderen. Ook belangrijk bij een Tier IV-certificatie is dat we energie-efficiënt werken”, stelt CEO Friso Haringsma. “De kunst is om zo min mogelijk energie te verspillen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, het is ook interessant in de pricesetting voor onze klanten.”

ISO127001

Friso Haringsma hecht veel belang aan het certificeren van Datacenter United: “Zo hebben we bijvoorbeeld ook een ISO27001-certificaat voor informatiebewaking. Onze certificaten tonen aan dat onze processen juist, efficiënt en energiezuinig verlopen.”

99,999% gegarandeerd online

“Uw IT-infrastructuur en uw data onderbrengen in een datacenter is niet alleen ecologisch, zelf kan u voor uw IT nooit eenzelfde hoog niveau voor brandveiligheid en fysieke beveiliging behalen. Wij geven een 99,999%-garantie dat uw infrastructuur en uw gegevens continu online zijn.”

Totale ontzorging

“We denken oplossingsgericht met u mee en we zijn heel flexibel in zowel het opschalen als het neerschalen van uw IT-infrastructuur. Wij ontzorgen u volledig. Zo regelen wij ook het fysieke transport van uw infrastructuur. We zijn als het ware het verlengstuk van uw IT-afdeling.”

Datacenter United werd opgericht in 2010 in Antwerpen en realiseerde twee overnames, in 2012 en in 2019. Twee van de drie datacenters zijn gevestigd in de haven van Antwerpen, het derde datacenter ligt in Brussel. 

“Als datacenter zijn we uw gateway naar alle mogelijke clouds, een digitale marktplaats, waar u uw netwerk- en serverinfrastructuur met elkaar verbindt en ontsluit naar andere netwerken en partijen in de cloud.”
 

Bekijk alvast de bedrijfsvideo van Datacenter United en lees verder onder de video:

Maak kennis met Datacenter United:
Datacenter United
Haïfastraat 6
2030 Antwerpen
www.datacenterunited.com
03 369 369 0 
Michel Boyen
sales@datacenteunited.com
0484 45 44 91

[[{“fid”:”26264″,”view_mode”:”original_size”,”fields”:{“format”:”original_size”,”field_image_copyright[und][0][value]”:””,”field_image_caption[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”original_size”,”field_image_copyright[und][0][value]”:””,”field_image_caption[und][0][value]”:””}},”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”media-element file-original-size”,”data-delta”:”1″}}]]