Nepsollicitaties tegen discriminatie ook in transport en logistiek

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen
Medewerker in magazijn
Medewerker in magazijn © Bart Timperman

Vlaams minister voor Werk Hilde Crevits heeft met 33 sectoren akkoorden afgesloten om discriminatie bij sollicitaties in kaart te brengen. Onder die sectoren ook heel wat bedrijfstakken uit transport en logistiek.

Bedrijven die vacatures uitschrijven kunnen daar binnenkort fictieve reacties op krijgen, zo meldt De Tijd. Het gaat om een initiatief van Vlaams minister voor Werk Hilde Crevits, die daarvoor een akkoord heeft gesloten met 33 sectoren.

Logistiek

Onder de noemer ‘logistiek’ staan onder meer ‘Internationale handel, vervoer en logistiek’, ‘Sectoren Transport & Logistiek en Grondafhandeling op luchthavens’, het ‘Fonds voor de Rijn- en Binnenscheepvaart’ maar ook ‘Brandstoffenhandel’, ‘Private autobus- en autocarbedrijven’, ‘Taxiondernemingen’ en ‘Verhuis & Meubelbewaring’.

De afspraken met de verschillende sectoren gebeuren via tweejaarlijkse sectorconvenanten.

Fictieve sollicitatiebrieven

In de fictieve sollicitatiebrieven zullen kandidaten met gelijkaardige profielen worden voorgesteld, maar met verschillen in geslacht, leeftijd en afkomst. De manier waarop de vacaturen behandeld worden, moet helpen bij het in kaart brengen van de mate waarin sollicitanten gediscrimineerd worden.

Koen Heinen