Van Moer neemt nu ook containervervoer Trafuco over

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Containervervoer Trafuco
Containervervoer Trafuco © Van Moer Logistics

Transport- en logistiekbedrijf Van Moer Logistics blijft op het overnamepad. Het rondde vrijdag de overname af van NDB Logistics: het containervervoer van Trafuco Groep. Daarmee groeit de transportvloot van Van Moer van 440 naar 500 wagens.

Nadat Van Moer de eerste week van maart al bekendmaakte dat het Trimodal Terminal Brussels overnam, heeft het vrijdag 5 maart de acquisitie afgerond van NDB Logistics. Dat bedrijf is voornamelijk gespecialiseerd in het transport van ADR-boxcontainers en behaalde in 2020 een omzet van 6,8 miljoen euro.

Schaalgrootte

Trafuco heeft drie jaar geleden nog Yentl Trans overgenomen om aan schaalgrootte te winnen, maar de nood blijft hoog, zo blijkt. “NDB Logistics, onze divisie containervervoer, telt 60 trekkers en 320 chassis. Vandaag draait ze goed, maar in de toekomst wordt schaalgrootte onontbeerlijk om efficiënt te werken. Ook het aanbieden van multimodale oplossingen wordt een must. Daarom lijkt het ons beter voor de klanten en het personeel om deze tak onder te brengen in een grotere groep als Van Moer Logistics”, zegt Marc Van den Broeck, voorzitter van de raad van bestuur van de Trafuco Groep. “Zo kunnen we ons beter concentreren op de verdere ontplooiing van de kernactiviteiten van Trafuco. Deze zijn tankvervoer en huiftransport voor de sectoren chemie, oliën en afval, bunkering zeeschepen en opleidingen in transport. In de nabije toekomst voorzien we trouwens nieuwe investeringen in deze drie niches.”

Synergieën 

Dankzij de overname krijgt van Moer Logistics er zijn eerste transportdepot bij op de Antwerpse rechteroever en creëert het bijkomende synergieën voor beide transportvloten. Jo Van Moer: “Door de overname van NDB Logistics spelen we optimaal in op de voordelen van schaalgrootte, waarbij we ook deze wagens efficiënter kunnen inzetten dankzij het combineren en hergebruiken van de box containers. Het aandeel van ADR-chauffeurs binnen onze groep zal hiermee ook sterk toenemen, waardoor we onze dienstverlening voor de chemiesector verder kunnen uitbreiden.”

Yannick De Spiegeleir