Titan Cargo steekt drie grote luxeauto’s in een container

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Titan Cargo is gespecialiseerd in grote ladingen maar spitst zich sinds enkele jaren ook toe op het verschepen van luxeauto’s. Daarbij gaat het bedrijf innovatief te werk. Zo kunnen drie grote auto’s in een container gestuft worden, zonder dat de auto’s risico lopen op schade.

Demonteren

Bij het stuffen van de auto’s in de container komt wel wat (aan)pas- en meetwerk kijken. “Afhankelijk van het type wagen moeten we wielen, bumpers of daklichten demonteren”, zegt Peter Huybrechts, managing director van Titan Cargo. “In het Midden-Oosten gebruiken ze die techniek. We zijn daar eerst gaan kijken om die techniek daarna hier toe te passen”, zegt hij.

Award

Titan Cargo ontving de Innovation Award op de jaarlijkse conference van het Project Freight Forwarders Network (PFN), waarvan het lid is. Volgens de netwerkorganisatie gaat het om de beste manier om drie luxewagens in een container te stuffen terwijl ze volledig beschermd zijn tegen schade. Bovendien volgt Titan de laad- en losoperaties in de haven van Antwerpen met een drone. Het was een van de eerste bedrijven in de haven die hiervoor over een licentie beschikte.

Koen Heinen