Embassy Freight Services zwaait operations manager Linda Peeters uit

Nieuws, Mensen
Koen Dejaeger
Linda Peeters gaat met pensioen
Linda Peeters gaat met pensioen © Embassy Freight Services

Na een carrière van maar liefst 38 jaar bij Embassy Freight Services gaat operations manager Linda Peeters met pensioen. “We gaan haar enorm hard missen, maar willen we haar bedanken voor alles wat ze heeft gedaan voor het bedrijf en de collega’s”, zegt haar opvolger Tijs Grauwet.

Embassy Freight Services werd 39 jaar geleden opgericht in België. De expediteur biedt een brede waaier aan logistieke oplossingen aan. Door de jaren heen breidde het bedrijf verder uit. Vandaag zijn er kantoren in België (hoofdkantoor in Merksem), Nederland (Rotterdam), Duitsland (Hamburg), Frankrijk (Parijs) en in het Verenigd Koninkrijk (Heathrow) waar zo’n honderdtwintig tal medewerkers actief zijn.

“Op die manier zijn we uitgegroeid tot een volwaardige Europese speler”, zegt general manager Tijs Grauwet. “We hebben een aantal overnames gedaan, maar het grootste deel van de groei is op organische manier gebeurd. Veel meer dan op overnames, mikken we op een goede relatie met onze klanten.”

Dat die aanpak werkt, wordt geïllustreerd door de bedrijven die al 40 jaar trouwe klant zijn bij Embassy Freight Services. “We vinden het heel belangrijk om het bestaande cliënteel tevreden te houden, daar zetten we met alle medewerkers heel sterk op in.”

Klantgericht

Het vormt meteen de naadloze overgang naar de aanleiding voor dit artikel: het afscheid van operations manager van Embassy Freight Services, Linda Peeters. Ze was 38 jaar in dienst bij het bedrijf, dus vanaf het prille begin. Vanaf 1 mei geniet ze van een welverdiend pensioen.

“Klanten die aan ons hangen, hingen ook heel hard aan Linda”, vertelt Tijs Grauwet. “Zowel extern als intern heeft ze haar stempel gedrukt. Zelfs onze huidige eigenaar, Stephan De Pauw (eveneens 2de ondervoorzitter van Forward Belgium, red.) werd door Linda opgeleid. Toen Stephan een management buy-out deed zo’n 20 jaar geleden, was Linda in eerste instantie in shock dat een jonge snaak Embassy Freight ging overnemen. Na een dag afweging en een respectvol gesprek ontstond echter een tandem die in die meer dan 20 jaar nooit is stilgevallen.”

“Linda is hier begonnen als expediteur, maar is meegegroeid met het bedrijf tot ze als operations manager de volledige verantwoordelijkheid had”, vertelt Grauwet. “Linda was een beetje onze allesweter: alle collega’s konden steeds bij haar terecht als ze ergens tegenaan liepen. Ze wist ook heel goed van aanpakken. Als er problemen waren, deinsde ze er niet voor terug om tussen te komen en een oplossing aan te reiken.”

Vakkennis

“Bij Embassy Freight Services moeten we dus afscheid nemen van iemand die heel belangrijk is geweest voor ons en die mede het DNA van onze firma heeft bepaald; Embassy was altijd haar hoofdbekommernis”, zegt Grauwet.

Zeven oktober zal altijd een speciale dag zijn voor Embassy Freight: bijna 39 jaar geleden is dat de dag waarop Linda er startte en 34 jaar later begon haar toenmalige overbuurman en opvolger Tijs Grauwet bij Embassy Freight te werken. “Ik droom ervan van binnen 34 jaar over even veel vakkennis te beschikken als Linda momenteel”, aldus haar opvolger.

“Als boodschap willen we Linda nog graag meegeven dat we haar enorm hard gaan missen, maar willen we haar bedanken voor haar tomeloze inzet en voor alles wat ze heeft gedaan voor het bedrijf en de collega’s. Ze zal altijd een belangrijke plek hebben binnen Embassy Freight Services.”

Embassy Freight Services zwaait operations manager Linda Peeters uit – Flows

Embassy Freight Services zwaait operations manager Linda Peeters uit

Nieuws, Mensen
Koen Dejaeger
Linda Peeters gaat met pensioen
Linda Peeters gaat met pensioen © Embassy Freight Services

Na een carrière van maar liefst 38 jaar bij Embassy Freight Services gaat operations manager Linda Peeters met pensioen. “We gaan haar enorm hard missen, maar willen we haar bedanken voor alles wat ze heeft gedaan voor het bedrijf en de collega’s”, zegt haar opvolger Tijs Grauwet.

Embassy Freight Services werd 39 jaar geleden opgericht in België. De expediteur biedt een brede waaier aan logistieke oplossingen aan. Door de jaren heen breidde het bedrijf verder uit. Vandaag zijn er kantoren in België (hoofdkantoor in Merksem), Nederland (Rotterdam), Duitsland (Hamburg), Frankrijk (Parijs) en in het Verenigd Koninkrijk (Heathrow) waar zo’n honderdtwintig tal medewerkers actief zijn.

“Op die manier zijn we uitgegroeid tot een volwaardige Europese speler”, zegt general manager Tijs Grauwet. “We hebben een aantal overnames gedaan, maar het grootste deel van de groei is op organische manier gebeurd. Veel meer dan op overnames, mikken we op een goede relatie met onze klanten.”

Dat die aanpak werkt, wordt geïllustreerd door de bedrijven die al 40 jaar trouwe klant zijn bij Embassy Freight Services. “We vinden het heel belangrijk om het bestaande cliënteel tevreden te houden, daar zetten we met alle medewerkers heel sterk op in.”

Klantgericht

Het vormt meteen de naadloze overgang naar de aanleiding voor dit artikel: het afscheid van operations manager van Embassy Freight Services, Linda Peeters. Ze was 38 jaar in dienst bij het bedrijf, dus vanaf het prille begin. Vanaf 1 mei geniet ze van een welverdiend pensioen.

“Klanten die aan ons hangen, hingen ook heel hard aan Linda”, vertelt Tijs Grauwet. “Zowel extern als intern heeft ze haar stempel gedrukt. Zelfs onze huidige eigenaar, Stephan De Pauw (eveneens 2de ondervoorzitter van Forward Belgium, red.) werd door Linda opgeleid. Toen Stephan een management buy-out deed zo’n 20 jaar geleden, was Linda in eerste instantie in shock dat een jonge snaak Embassy Freight ging overnemen. Na een dag afweging en een respectvol gesprek ontstond echter een tandem die in die meer dan 20 jaar nooit is stilgevallen.”

“Linda is hier begonnen als expediteur, maar is meegegroeid met het bedrijf tot ze als operations manager de volledige verantwoordelijkheid had”, vertelt Grauwet. “Linda was een beetje onze allesweter: alle collega’s konden steeds bij haar terecht als ze ergens tegenaan liepen. Ze wist ook heel goed van aanpakken. Als er problemen waren, deinsde ze er niet voor terug om tussen te komen en een oplossing aan te reiken.”

Vakkennis

“Bij Embassy Freight Services moeten we dus afscheid nemen van iemand die heel belangrijk is geweest voor ons en die mede het DNA van onze firma heeft bepaald; Embassy was altijd haar hoofdbekommernis”, zegt Grauwet.

Zeven oktober zal altijd een speciale dag zijn voor Embassy Freight: bijna 39 jaar geleden is dat de dag waarop Linda er startte en 34 jaar later begon haar toenmalige overbuurman en opvolger Tijs Grauwet bij Embassy Freight te werken. “Ik droom ervan van binnen 34 jaar over even veel vakkennis te beschikken als Linda momenteel”, aldus haar opvolger.

“Als boodschap willen we Linda nog graag meegeven dat we haar enorm hard gaan missen, maar willen we haar bedanken voor haar tomeloze inzet en voor alles wat ze heeft gedaan voor het bedrijf en de collega’s. Ze zal altijd een belangrijke plek hebben binnen Embassy Freight Services.”