Grootste UK-vangst van heroïne bestemd voor Rotterdam via Antwerpen

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

De Britse ordediensten hebben het over hun grootste heroïnevangst ooit. Smokkelaars hadden op de ‘MV Gibraltar’, die de Antwerpse haven als eindbestemming had, bijna 1,3 ton van de drugs verborgen tussen handdoeken en badjassen. Volgens de Britten had de gevonden heroïne een straatwaarde van omgerekend ruim 130 miljoen euro. Het gaat om een recordhoeveelheid voor Groot-Brittannië. De drugsvangst geldt ook als een van de grootste ooit in Europa, luidt het. De geslaagde vangst is het resultaat van een samenwerking tussen Britse, Nederlandse en Belgische politiediensten. 

Internationale politiemacht

De ‘MV Gibraltar’ was op 30 augustus de Britse haven binnengevaren. De drugs werden door de politie in beslag genomen en verwijderd. Die operatie alleen al duurde bijna zes uur, verklaarde een verantwoordelijke van de grenspolitie. De container werd daarna weer aan boord gebracht, zodat een internationale politieoperatie kon volgen waar hij terecht zou komen. 

Eindstation Rotterdam

De container waarin de drugs verstopt zaten, werd na aankomst in de haven van Antwerpen zondag via wegtransport naar een opslagplaats in Rotterdam gebracht. De Nederlandse en Belgische politie pakten vervolgens in Rotterdam vier mensen op die de container wilden uitladen. Begin augustus werd in Felixstowe al een kleine 400 kilo heroïne onderschept. 

Michiel Leen