Hele zomer lang werken op- en afrittencomplex Antwerpse Kanaaldok

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt het wegdek van het op- en afrittencomplex 13 Kanaaldok B1/B2 op de R2. Dat zijn de op- en afritten tussen de Frans Tijsmanstunnel en de verkeerswisselaar met de A12. Er komt ook een nieuwe toegang tot de weegbrug voor vrachtwagens en een nieuw fietspad langs de oprit in de richting van de A12, tussen de R2 en Lillobrug.

De werken gebeuren in verschillende fases. Vanaf 3 juni tot en met 14 juli 2019 wordt er gewerkt aan de zuidzijde.De oprit komende van de Noorderlaan richting verkeerswisselaar A12 en de afrit komende van de Tijsmanstunnel richting Noorderlaan zijn afgesloten. Ook het fietspad wordt aangepakt. Fietsers krijgen een veilige doorgang.

In het weekend van 8-10 juni werkt AWV aan de riooldeksels in de Tijsmanstunnel richting Gent. Vanaf 25 juni werkt AWV ook aan de noordzijde. De oprit komende van de Noorderlaan richting Tijsmanstunnel is afgesloten.

Bouwverlof

In het weekend van 5-7 juli herstelt AWV het wegdek van de R2 tussen de verkeerswisselaar A12 en de op- en afrit Kanaaldok B1/B2 in de richting van de Tijsmanstunnel.Tijdens het bouwverlof van 15 juli tot en met 28 juli 2019 wordt er niet gewerkt en zijn alle op- en afritten beschikbaar.

Fase 2 start op 29 juli en loopt tot en met 31 augustus 2019. Dan komt de noordzijde aan bod. De oprit komende van de Noorderlaan richting Tijsmanstunnel is (opnieuw) afgesloten. Ook de afrit komende van de verkeerswisselaar A12 richting Noorderlaan is dan afgesloten.Tijdens twee nog te bepalen weekends in augustus herstelt AWV het wegdek van de R2 verder tussen de verkeerswisselaar A12 en de op- en afrit Kanaaldok B1/B2 in de richting van de Tijsmanstunnel.

De verkeershinder zou beperkt blijven.Tijdens de werken wordt het verkeer omgeleid via het op- en afrittencomplex ’13 Stabroek’ op de A12. De scanners van de douane blijven steeds bereikbaar vanaf de Noorderlaan. De fietsbus ondervindt geen hinder van de werken.

Michiel Leen