Mogelijk staking in Rotterdamse haven zondagnacht en maandag

Nieuws, Logistiek
Adrie Boxmeer

Volgens FNV Havens blijkt uit een referendum dat 95% van de leden in de Rotterdamse haven de eis van pensioen op 66 jaar steunt. De havenbond stelt zich hiermee radicaler op dan het landelijke FNV-bestuur dat de pensioenleeftijd wil “bevriezen”, maar zich niet onomwonden uitspreekt voor 66 jaar. Volgens FNV Havens is 66 genoeg, omdat werknemers in zware beroepen een kortere levensverwachting hebben dan de gemiddelde levensverwachting van alle Nederlanders. In een persbericht stelt de bond: “Tegen de tijd dat havenwerkers 66 zijn, hebben ze er dikwijls al meer dan 45 havenjaren op zitten. Alleen al om die redenen moet de pensioenleeftijd niet verder stijgen.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.